Au fost eliminati din Cupa Spaniei de o formatie din liga a treia, au parasit Liga Campionilor inca din optimi (la fel ca in ultimele cinci sezoane), iar in campionat Barcelona este aproape campioana dupa ce a zdrobit marele rival cu 6-2 chiar pe terenul acestuia. Real Madrid, caci despre galactici este vorba, nu traverseaza cea mai fericita perioada din istoria sa fabuloasa, iar o revenire a lui Florentino Perez la carma albilor este din ce in ce mai sigura.

Suporterii madrileni s-au saturat sa nu mai atinga macar faza sferturilor in Liga Campionilor, sa fie umiliti de echipe din diviziile inferioara si sa piarda un El Classico de maniera celui de sambata seara. Singura solutie: revenirea lui Florentino Perez, presedintele care a facut Realul galactic prin aducerea lui Figo, Zidane, Ronaldo si Beckham. Pe langa vanzarea de tricouri, formatia de pe Santiago Bernabeu castiga trofee, iar fotbalul prestat era unul incantator.

Alegerile pentru noul presedinte al clubului vor avea loc pe 14 iunie, iar Perez va fi unul dintre cei care vor candida (Florentino a fost presedinte al galacticilor intre 2000 si 2006).

Presa din Peninsula Iberica viseza la nume mari de fotbalisti care ar veni odata cu sosirea lui Perez, acestia fiind Ribery, Cristiano Ronaldo, Kaka sau Ibrahimovic. Pe langa vanzarea de tricouri, acestia ar pune serios umarul la redresarea corabiei galactice.

De asemenea, vor pleca Cannavaro (la Juventus), Van der Vaart, Huntelaar si Julien Faubert (lista ar putea fi mult mai mare).