Mircea Lucescu si Sahtior au facut primul pas spre finala Cupei UEFA, reusind sa termine la egalitate (1-1), pe terenul celor de la Dinamo Kiev. "Sunt multumit de rezultat, dar mansa retur va fi si mai grea", a spus Mircea Lucescu. Sahtior nu a mai reusit sa castige la Kiev din 2004. In cealalta semifinala a Cupei UEFA, Hamburg a reusit sa invinga cu 1-0 Werder Bremen, la ea acasa. Dupa meciurile-tur, Sahtior si Hamburg sunt favorite la calificarea in finala ultimei editii a Cupei UEFA.

"Acest meci a fost unul dificil pentru ambele echipe. Ne cunoastem foarte bine. Am facut prea multe erori in prima repriza, jucatorii mei pareau afectati de importanta meciului. Dinamo a evoluat mai bine in prima parte, a avut posesie, chiar daca prima ocazie a fost la autogol. La pauza le-am spus jucatorilor ca nu au facut nici macar 20% din ceea ce discutasem. Le-am adus aminte ca nu trebuie sa le fie frica asa cum le-a fost in prima repriza".

"Am controlat mai bine mingea, iar Willian si Gladki au jucat bine dupa ce au fost introdusi. Rezultatul este unul corect, dar a trecut doar prima mansa si pe teren propriu meciul va fi si mai greu. Pana la urma pot sa spun ca sunt multumit cu rezultatul de egalitate".

Iuri Semin, tehnicianul lui Dinamo Kiev: "jucatorii mei nu au fost in cea mai buna forma. Am avut mai multe sanse, eu le-am cerut sa pastreze ritmul si dupa pauza, dar nu au putut. Milevski a fost singurul care a pus probleme defensivei lui Sahtior".

In cealalta semifinala a Cupei UEFA, Hamburg a reusit sa invinga cu 1-0 Werder Bremen, la ea acasa. Dupa meciurile-tur, Sahtior si Hamburg sunt favorite la calificarea in finala ultimei editii a Cupei UEFA.