Dinamo Kiev - Sahtior Donetk

In Ucraina, intalnirea dintre rivalele traditionale Sahtior si Dinamo Kiev intr-o semifinala 100% ucraineana a produs un entuziasm care a cuprins intreaga tara. Biletele la meciul tur de la Kiev s-au vandut in doua ore.

Daca Mircea Lucescu si Sahtior ar reusi o victorie acasa la Dinamo, ar fi o saptamana incununata de succes pentru familia Lucescu, acum cand Razvan a fost numit selectionerul Romaniei. "Meciul va fi extraordinar pentru Ucraina si toata Europa va sta cu ochii pe noi. Vom incerca sa jucam un fotbal demn de aceasta faza a competitiei. Sper sa iasa un meci asemanator celor din Champions League. Imi doresc ca la finalul partidei jucatorii ambelor echipe sa-si dea mana cu fair-play", a spus Mircea Lucescu.

Razvan Rat: "Nu mai avem secrete, ne stim perfect din atatea meciuri. Trebuie sa dam gol in deplasare, altfel returul va fi greu". Sahtior nu a mai castigat pe terenul lui Dinamo Kiev din 2004.

Rusul de 61 de ani care se afla pe banca lui Dinamo, Yuri Semin, nu renunta la ritualul sau de a merge la manastire pentru a se ruga inainte de meciul cu Sahtiorul lui Lucescu. "Sunt asteptari mari de la acest meci, care a creat un entuziasm extraordinar. Ambele echipe se cunosc atat de bine incat nici nu stiu ce surprize pot aparea de-o parte si de cealalta. Ma astept la un meci dur, corect, iar noi trebuie sa ne pastram mintile limpezi si sa jucam relaxati", a spus si antrenorul lui Dinamo.

Dinamo Kiev - Sahtior, 19.30, Telesport

Werder Bremen - Hamburg

Werder Bremen va juca meciul-tur cu rivalii de la Hamburg din semifinalele de Cupa UEFA pe Weserstadion, in fata propriilor suporteri. Werder vine cu un moral bun pentru aceasta intalnire dupa ce a triumfat deja in fata lui Hamburg in semifinalele Cupei Germaniei cu o saptamana in urma. Werder Bremen a pierdut de trei ori in aceasta faza a competitiei pana acum si o calificare in finala ar insemna salvarea unui sezon ratat pentru echipa antrenata de Thomas Schaaf in campionat, unde ocupa locul 10.

Antrenorul lui Werder Bremen, Thomas Schaaf, implineste 48 de ani chiar in ziua meciului: "Dorinta mea este sa jucam bine, sa controlam meciul si sa avem parte de suportul fanilor nostri. Sper sa continuam jocurile bune pe care le-am facut in aceasta competitie. Este o semifinala suta la suta nemteasca, care aduce si mai multe emotii in randul suporterilor. Ambele echipe sunt constiente de importanta acestui derby".

De partea cealalta, Hamburg a facut un sezon incredibil in Budesliga si sunt la trei puncte in spatele liderului Wolfsburg. "Suntem foarte fericiti ca am ajuns pana aici", a spus Martin Jol, antrenorul lui Hamburg. "Este o foarte mare sansa pentru acest club, iar jucatorii vor sa ajunga in finala, dar inca nu am castigat nimic. In mod normal este un avantaj daca joci primul meci in deplasare, dar o sa vedem daca o sa ne iasa bine. Cred ca sansele sunt 50-50. Ambele echipe sunt bune si amandoua au sanse sa mearga in finala".

Werder Bremen - Hamburg, joi, 21.45, Pro Tv