UPDATE 18.15 Judecatorul a hotarat: arbitrii Marcel Savaniu si Sorin Corpodean, dar si fostul obesrvator Marcel Lica raman in arest. Curtea de Apel PiteSti a respins recursurile impotriva arestarii preventive formulate de cei trei inculpati.

UPDATE Audierilor celor trei inculpati s-au terminat, Corpodean, Savaniu si Lica sustinandu-si pledoaria pentru a fi cercetati in libertate.

Marcel Lica a izbucnit in plans in sala de judecata: "Nu am pretins si nu am primit nimic. Am vorbit cu domnul Facaleata la telefon, el fiind suporter al FC Arges si al Farului si ne-am tachinat reciproc. Convorbirile sunt scoase din context. Am un nume, o cariera de international, 35 de ani de activitate in fotbal si acum acest nume imi este patat”.

Sorin Corpodean: "Intreaga intamplare e partial adevarata: pe 24 decembrie 2008 am fost vizitat de Liviu Facaleata la locuinta mea din Cluj fara a primi, insa, bani sau bunuri. Inainte am fost sunat de prietenul Mihai Ianovski si mi-a zis ca vrea sa imi trimita ceva. I-am spus ca nu am nevoie de nimic in afara de sanatate si sarbatori fericite. Solicit sa fiu cercetat in stare de libertate".

Marcel Savaniu: "Nu mi s-au oferit nici bani nici bunuri. Prestatia mea de la meciul in cauza a fost apreciata pozitiv de catre observatori. Nu l-am cunoscut pe domnul Facaleata. Doar l-am recunoscut in poza prezentata de anchetatori ca fiind o persoana din anturajul clubului FC Arges".

Arbitrii Sorin Corpodean si Marcel Savaniu, dar si observatorul Marcel Lica au fost adusi marti dimineata la Curtea de Apel Pitesti. Cei trei inculpati in cazul de coruptie de la FC Arges asteapta decizia judecatorilor cu privire la recursurile impotriva arestarii preventive.

Luni, judecarea celor trei recursuri a fost amanata pe marti, Corpodean, Lica si Savaniu pledand nevinovat la acuzatiile aduse de procurorii DNA. Cei trei au fost arestati preventiv, joi (23 aprilie), pentru 29 de zile, in scandalul de coruptie din arbitraj, fiind acuzati de luare de mita.

Cererile de eliberare a arbitrilor si a lui Marcel Lica este putin probabil sa fie admise de Curtea de Apel pitesteana, mai ales ca procurorii DNA au intocmit cazuri solide impotriva celor trei.

  • Motivele invocate de procurorii DNA pentru mentinerea in arest

- "Inculpatii nu au recunoscut faptele savarsite, fapte care se pedepsesc cu inchisoare pe o perioada mai mare de 4 ani. In plus, exista probe ca lasarea in libertate a acestora prezinta un pericol concret pentru ordinea publica;

- Autoritatea si influenta de care se bucura prin functiile amintite raportat la gravitatea infractiunilor de coruptie savarsite de inculpati, pentru care exista probe si indicii temeinice sub aspectul comiterii, creeaza in randul membrilor colectivitatii un sentiment de insecuritate sociala si indignarea publicului cu consecinta pierderii increderii in institutia in care lucreaza inculpatii, dar si slabirea autoritatea legii;

- Cercetarea in stare de libertate pentru fapte grave a unor astfel de persoane poate constitui o incurajare la incalcarea cerintelor de conduita obligatorie stabilita de normele de drept;

- Prin actele lor, inculpatii si-au incalcat atributiile de serviciu, in detrimentul unei importante mase de cetateni, contribuind la obtinerea unor rezultate intr-un joc sportiv ce se dovedeste a fi guvernat de cu totul alte criterii decat pregatirea si calitatea".