Fostul international german Jurgen Klinsmann a fost demis de pe banca tehnica a campioanei Germaniei Bayern Munchen, informeaza AFP.

Klinsmann a fost indepartat de la echipa dupa ce bavarezii au pierdut in ultima etapa din Germania cu 1-0 pe propriul teren impotriva lui Schalke 04. In plus, antrenorului i s-au mai reprosat si infrangerile grele cu Wolfsburg (1-5) si cu FC Barcelona din Champions League (0-4).

Bayern Munchen se afla pe locul trei in Bundesliga, cu 54 de puncte, la trei lungimi distanta de liderul Wolfsburg si cu sanse tot mai mici de a-si pastra titlul cucerit la finalul sezonului trecut.

De pregatirea lui Ribery si compania se va ocupa Jupp Heynckes (pentru ultimele 5 etape din actuala stagiune), acesta urmand sa fie ajutat de Hermann Gerland.

Klinsmann avea contract cu Bayern pana in data de 30 iunie 2010, iar demiterea sa nu a fost considerata o mare supriza in presa din Germania, acolo unde se discuta de mai multa vreme despre o eventuala indepartare a lui Jurgen din cauza rezultatelor slabe.