Cu cinci etape inainte de finalul campionatului in Franta, campioana ultimelor sapte sezoane, Lyon, ocupa doar locul trei in clasament. Olympique Lyon e pe cale sa rateze al 8-lea titlu de campioana dupa a treia partida fara victorie in Franta, in timp ce liderul Marseille s-ar putea distanta la sase puncte in cazul unei victorii acasa la Lille.

Lyon continua seria neagra in campionat (5 egaluri si o infrangere in opt meciuri), nereusind sa castige meciul cu PSG de pe Stade Gerland, scor 0-0. Juninho si Benzema s-au jucat cu ocaziile, iar presedintele lui Lyon, Jean-Michel Aulas, a acuzat arbitrajul dupa partida. Aulas e convins ca arbitrul trebuia sa dicteze lovitura de la 11 metri la hentul lui Ceara.

Jean-Michel Aulas, presedintele lui Lyon furios pe arbitrii francezi: "Ambele echipe au facut un meci bun, dar nu pot sa nu-mi pun niste semne de intrebare cu privire la cateva decizii de arbitraj. Oare presiunea este prea puternica pentru arbitrii cand anumiti indivizi ii critica? Cel putin, in ultimele doua meciuri si alte doua partide de la inceputul sezonului, Lyon a fost dezavantajata. Ne-am convins privind imaginile de la respectivele partide. Au fost facute greseli voluntare. Ceea ce este si mai grav este faptul ca asistentul a semnalat penalty-ul acum cu PSG".