Dinamo Bucuresti ar putea pierde meciul impotriva Rapidului din Cupa Romaniei la masa verde. Alb rosii au castigat, miercuri, la Pitesti partida cu Rapid, scor 4-2, dar nivelul suburban la care au ajuns sa se manifeste fanii dinamovisti i-au infuriat pe rapidisti. FC Rapid a solicitat Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si comisiei abilitate a FRF judecarea acestor manifestari.

"Fara a intentiona sa conteste, intr-o forma sau alta, victoria echipei Dinamo in sferturile de finala ale Cupei Romaniei, conducerea FC Rapid se declara oripilata de nivelul suburban la care au ajuns sa se manifeste suporterii clubului Dinamo. Ceea ce s-a intamplat aseara, la Pitesti, depasește cu mult limita acceptata chiar si pentru stadioanele de fotbal, populate, se stie, nu doar cu iubitori de opera", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al clubului giulestean.

Suporterii alb-rosii au afisat in timpul partidei, mai multe bannere cu tenta rasista la adresa fanilor rapidisti: "Nu toti tiganii sunt rapidisti, dar toti rapidistii sunt tigani", "Vrabia malai viseaza", "Din nou pe stadion miroase a esenta de rom", "Tiganu' tot tigan". De asemenea, sustinatorii dinamovisti au strigat, pe toata durata partidei insulte la adresa rapidistilor: "Nespalatilor", "Cat e scorul, ciorilor?", "Antonescu de traia pe tigani ii omora" etc.

"Putem accepta ironia, putem intelege chiar si injuraturile, dar nu putem fi, sub nicio forma, intelegatori cu scandarile rasiste, putin spus jignitoare, care n-au incetat decat foarte rar de-a lungul celor 90 si ceva de minute ale partidei Dinamo-Rapid, de la Pitesti! Si – mai grav – n-a fost pentru prima data cand suporterii dinamovisti au apelat la aceasta asa-zisa forma de lupta care, din pacate, n-a fost sanctionata cum se cuvine, pana acum, de catre comisiile FRF" se mai arata in comunicat.

"In consecinta, FC Rapid solicita Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si comisiei abilitate a FRF judecarea acestor manifestari, inaccceptabile intr-o societate normala, si sanctionarea lor conform legilor si regulamentelor in vigoare, ocolite mai mereu in situatii similare. Rezultatul, cel putin pe linie sportiva, nu poate fi decat – asa cum stipuleaza paragrafele corespunzatoare ale ROAF – suspendarea stadionului Dinamo si depunctarea echipei".