Acuzat de luare de mita si retinut de DNA pentru o perioada de 29 de zile, Gheorghe Constantin si-a dat demisia din fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor. Pe rand, Marcel Lica si Nicolae Grigorescu (cei doi vicepresedinti) au refuzat sa preia carma arbitrajului romanesc, in acest moment fluierasii ramanand doar cu un conducator interimar.

* Citeste siCornel Penescu, acuzat de DNA ca a mituit cu 54.000 de dolari mai multi arbitri din Liga 1

Conform DNA, Gheorghe Constantin (fost presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF) este anchetat pentru doua presupuse infractiuni de luare de mita, dintre care una in forma continuata.

Cornel Penescu ar fi remis direct, in doua transe, suma de 290.000 lei catre Constantin Gheorghe, pentru ca acesta, in calitate de presedinte al CCA, sa delege arbitri agreati de omul de afaceri la meciurile disputate de FC Arges in sezonul 2008 – 2009 si pentru a promova in Lotul A un arbitru protejat de patronul pitestenilor (Mihaita Ianovschi).

Dupa demisia lui Gheorghe Constantin, Marcel Lica (fostul vicepresedinte) ar fi trebuit sa preia conducerea interimara a CCA. Cum constanteanul s-a autosuspendat din functie, noul sef al arbitrilor romani urma sa fie Nicolae Grigorescu, celalalt vicepresedinte. Stupoare insa, Grigorescu refuza si el, iar fluierasii au in aceste momente doar un conducator interimar (in persoana lui Grigorescu).

"Cand va fi momentul, ma voi prezenta la DNA, dar nu ma intrebati mai multe, pentru ca nu vreau sa intru in amanunte. Sa lasam legiuitorii sa-si faca datoria, iar prezumtia de nevinovatie trebuie sa-si faca simtita prezenta. Din aceasta clipa, ma autosuspend din functia de presedinte al CCA si predau locul meu lui Nicolae Grigorescu", a declarat Marcel Lica.

"Nu voi candida si nu voi accepta sa fiu numit in functia de presedinte. Daca de joi noul presedinte va fi Dan Petrescu sau Ion Craciunescu e acelasi lucru, iar daca vor avea nevoie de serviciile mele eu voi fi aici sa ajut. Fiecare are un punct de vedere, iar daca le-am pune cap la cap am reusi sa facem ceva bun pentru arbitraj. Niciunul dintre membrii CCA nu se cramponeaza de functia de presedinte", a declarat Nicolae Grigorescu.