Comitetul Executiv al FRF a hotarat, joi, sa intrerupa colaborarea cu selectionerul Victor Piturca, acesta fiind demis in urma parcursului slab al echipei nationale a Romaniei (tricolorii au doar 4 puncte din 5 partide disputate in preliminariile pentru Cupa Mondiala).

"Imi pare rau pentru el, dar lucrurile erau clare. A avut putine carti de prezentare moderna a jocului. A dovedit ca este un tip destul de incapatanat, iar fotbalul din ziua de azi nu prea se mai joaca pe stilul defensiv", a declarat Cornel Dinu, administratorul delegat al lui Dinamo la sport.ro.

Ce spun jucatorii echipei nationale despre demiterea lui Victor Piturca:

"Este o decizie luata de comun acord, nu stiu cat va afecta acest lucru echipa nationala. Noi trebuie sa ne pregatim, indiferent de cine va fi noul tehnician. Noi nu putem sa punem conditii in legatura cu cine va veni. Victor Piturca nu este singurul vinovat, toti suntem, in frunte cu cei care intra pe teren, adica cu mine", a declarat Cristi Chivu la gsp.tv.

"Intr-un fel ma asteptam sa fie demis, dar pot sa spun ca imi pare rau. Am lucrat bine cu dansul in ciuda tuturor povestilor care au fost vehiculate. Nu cred ca Federatia a facut aceasta schimbare pentru a da satisfactie suporterilor si nu cred ca era oportuna aceasta schimbare. Obiectivul nostru devine Campionatul European din 2012, pentru ca la Mondial nu mai putem ajunge. Noul selectioner va veni cu ideile lui, nu este usor sa pregatesti prima reprezentativa. Mircea Sandu nu s-a sfatuit cu noi in legatura cu aceasta demitere, nu mi s-ar parea normal", a declarat Adrian Mutu la gsp.tv.

" Dupa rezultatele pe care le-am avut, ne asteptam sa fie demis, cu toate ca nu numai Piturca este vinovat de acest parcurs ratat. Selectionerul avea o relatie buna cu toti jucatorii nationalei. Mi-as dori sa vina un antrenor tanar, care se comunice altfel cu noi si pe care sa-l simtim aproape. Ne-a lasat si norocul in ultimele partide din preliminarii. Un antrenor trebuie adus cat mai repede", a declarat Ciprian Marica la gsp.tv.

"Pot sa spun ca am asteptam, mai ales dupa rezultatele slabe din ultimele meciuri. Am avut si putin ghinion in preliminarii. Da, este adevarat ca ma gandesc sa ma retrag de la echipa nationala dupa plecarea lui Piturca, el a fost ca un tata pentru mine. Ioan Andone este un antrenor bun, dar si despre Razvan Lucescu am auzit numai lucruri frumoase", a declarat Gabi Tamas la gsp.tv.

"Trebuie sa continuam munca, chiar daca nu mai avem nicio sansa de calificare la Mondiale. Nu nu numai Piturca este vinovat, si noi jucatorii avem o parte importanta de vina. Acum trebuie sa ne gandim la Europeanul din 2012 ", a declarat Bogdan Lobont la gsp.tv.

"Ma retrag de la echipa nationala, cred ca e timpul ca Sapunaru, de exemplu, care are doar 25 de ani, sa fie titular la prima reprezentativa. Vina pentru rezultate o avem toti, nu doar Victor Piturca. Trebuie sa ii multumim pentru tot ceea ce a facut si pentru calificarile pe care le-a adus", a declarat Cosmin Contra la gsp.tv.

"Din pacate, cand nu sunt rezultate cel care este schimbat este antrenorul. Pentru mine domnul Piturca inseamna mult si sub comanda lui am debutat la echipa nationala. Imi pare rau ca s-a ajuns aici, dar asta este viata", a declarat Dorin Goian la gsp.tv.

Cifrele lui Piturca la nationala Romaniei:

- a pregatit echipa nationala in 62 de partide (36 de victorii, 13 egaluri si 13 infrangeri - golaveraj 105-46)

- partide acasa: 30, 21 victorii, 4 egaluri, 5 infrangeri - golaveraj 65-20

- partide in deplasare: 21, 12 victorii, 4 egaluri, 5 infrangeri - golaveraj 29-16

-partide pe teren neutru: 11, 3 victorii, 5 egaluri, 3 infrangeri - golaveraj 11-10

- a reusit calificarea la Campionatul European din 2000, dar a fost inlaturat in urma unui conflict avut cu Gica Hagi si Gheorghe Popescu

- a revenit la carma primei reprezentative in anul 2004, reusind calificarea la Campionatul European din 2008, acolo unde Romania a fost eliminata dintr-o grupa din care au mai facut parte Franta, Italia si Olanda

De-a lungul carierei, Victor Piturca a pregatit pe Steaua Bucuresti (intre 1992-1994 si 2000-2004), Universitatea Craiova (1994-1995), Romania Under 21 (1996-1998) si Romania (echipa mare) (intre 1998-1999 si 2004-2009).

"Obiectivul nostru era calificarea la Campionatul Mondial din 2010, dar sansele noastre sunt aproape de zero. Ii voi propune lui Victor Piturca rezilierea contractului pentru o suma de 250.000 de euro. Oferta este rezonabila. As vrea sa ii multumesc in numele meu si al Federatiei pentru munca depusa", a declarat Ionut Lupescu.

"Mi-as dori sa antrenez echipa nationala a Romaniei, dar momentan sunt la Unirea Urziceni, iar aici sunt foarte fericit. Daca noul selectioner va fi pus pe prietenii, se va alege praful", a declarat Dan Petrescu la gsp.tv.

Cum va arata viitorul selectioner:

"Trebuie sa aiba experienta, dornic de munca, sa stie sa socializeze cu presa, cu fanii, trebuie sa aiba entuziasm. Trebuie sa aiba la finalul mandatului rezultate.Nu vom aduce un antrenor strain. Deocamdata", a declarat Ionut Lupescu in legatura cu noul selectioner al Romaniei.