30.000 de olteni au asistat la o victorie convingatoare a Universitatii Craiova in fata eternului inamic Dinamo. "Stiinta" a facut o prima repriza de exceptie (cand a marcat ambele goluri, prin fratii Florin si Mihai Costea), iar in a doua a jucat la protejarea rezultatului. Succesul Craiovei arunca Liga 1 in aer: liderul Dinamo simte in ceafa respiratia urmaritoarelor. Chiar si oltenii se pot inscrie in lupta pentru titlu - au ajuns la 5 puncte de prima pozitie...

"Vazand Craiova, imi dau seama ce greseala am facut ca am dat drumul tinerilor sa plece in strainatate. Craiova mai are jucatori in afara fratilor Costea, Mititelu a facut echipa fara straini si acum chiar trage la titlu!" - Dumitru Dragomir, presedintele LPF.

Florin Costea a facut din nou diferenta pentru echipa lui Nicolo Napoli - a deschis scorul in minutul 20, cu o executie senzationala (foarfeca din centrul careului), apoi a deschis drumul fratelui sau Mihai spre al doilea gol: sut in bara laterala a portii lui Lobont, mingea a ricosat pana la Mihai Costea care a impins-o in poarta. Era minutul 34.

"Am facut un meci bun, pentru ca Dinamo nu ne-a dominat, a tras doar cateva suturi de la distanta. Nu pot promite titlul, promit doar sa facem un campionat bun" - Nicolo Napoli, antrenor Universitatea Craiova.

"Nu ma gandesc la titlu, ma gandesc ca un loc 3 ar fi onorant. Am vazut o echipa mare in devenire, dar trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant" - Adrian Mititelu, patron Craiova.

Dinamo, desi a avut o posesie mai buna, nu a descifrat mecanismul apararii adverse, astfel ca unica situatie a primei perioade a fost bara lui Claudiu Niculescu (sut in transversala, din lovitura libera, in minutul 43). Daca ar fi marcat, poate ca bucurestenii ar fi reusit sa intre in joc. Numai ca reteta succesului cu Rapid (3-0, sambata trecuta) nu a mai functionat si la Craiova: flancurile au fost blocate perfect de olteni, iar Mircea Rednic nu a gasit repede o alta solutie de atac.

"Trebuie sa recunosc ca Universitatea a facut o repriza foarte buna. Noi am fost afectati si de accidentarea lui NDoye, pe care a trebuit sa il schimb la inceput. Unii jucatori de-ai mei nu au depasit euforia victoriei cu Rapid" - Mircea Rednic, antrenor Dinamo.

Oltenii s-au asezat intr-o defensiva totala in repriza secunda, protejandu-si prima victorie in fata lui Dinamo, dupa o perioada de 6 ani. Sarcina le-a fost usurata de eliminarea lui Claudiu Niculescu (brutalitate asupra lui Dananae, minutul 69), dar si de improvizatiile din jocul bucurestenilor.

"Craiova a fost mai buna, asta e adevarul, dar tot noi vom castiga campionatul. Trebuie sa strangem randurile. oricum, multe echipe vor avea probleme la Craiova..." - Vasile Turcu, actionar Dinamo.