Craiova si Dinamo sunt cele mai in forma echipe din Liga 1, iar meciul de miercuri se anunta un spectacol total, ambele tabere mizand pe victorie. Dinamo este liderul campionatului si vine in Banie dupa ce a castigat la pas derby-ul cu Rapid (3-0). Nici Universitatea Craiova nu are un moral slab, Florin Costea&co au reusit trei victorii consecutive dintre care una impotriva campioanei en-titre, CFR Cluj (4-1).

Clubul din Banie a cerut control antidoping inainte de meci

U Craiova nu vrea ca meciul impotriva "cainilor" sa fie tulburat de vreo neregula, asa ca Adrian Mititelu a solictat un control antidoping inaintea partidei, o masura fara precedent luata de olteni. "In conformitate cu art. 58 din ROAF al FRF, va solicitam sa dispuneti efectuarea unui control doping prin tragere la sorti, unui numar de doi jucatori ai fiecarei echipe, cu ocazia disputarii partidei de fotbal FC Universitatea Craiova - FC Dinamo", este solicitarea oficialilor craioveni, potrivit documentului trimis Agentiei Nationale Antidoping.

"Pentru acest meci, intr-adevar, am cerut un control doping, dar este ceva normal, nu e vorba de pastile. Este prima oara cand il cerem", a recunoscut patronul U Craiova, Adrian Mititelu.

U Craiova - Dinamo se joaca cu casa inchisa

Universitatea Craiova - Dinamo se joaca cu casa inchisa, suporterii olteni devorand biletele puse in vanzare de club. Doar 1.200 de bilete au primit oaspetii din Stefan cel Mare, iar restul de 23.000 de locuri, de pe stadionul Ion Oblemenco, vor fi ocupate de fanii Craiovei.

  • 23.000 de suporteri ai Universitatii Craiova vor umple stadionul Ion Oblemenco
  • 1.200 de bilete a primit clubul Dinamo
  • miercuri, 28 mai 2003, a fost ultima victorie a oltenilor impotriva lui Dinamo

"Nu suntem echipa momentului, Dinamo este. Eu cred ca Universitatea a trecut testul de maturitate inca din tur, dar foarte putini si-au dat seama. Dinamo poate sa castige la Craiova, pentru ca este o echipa foarte buna, dar sa defileze nu are cum. Nu le-am pus gand rau, este un meci pe care noi ni l-am dori sa il castigam. Se stie ca la un meci cu Dinamo si intr-o perioada buna a echipei, stadionul este neincapator si publicul isi duce echipa spre victorie. Miercuri jucam cu casa inchisa", a spus Adrian Mititelu pe site-ul echipei.

Ilie Balaci ii indeamna pe oltenii lui Nicolo Napoli sa joace cu inima deschisa pentru un fotbal frumos si nu pentru rezultat. "La meciul cu Dinamo, stadionul va fi arhiplin", a spus managerul Universitatii Craiova pe site-ul oficial al clubului. "Nu le vom cere jucatorilor sa castige cu Dinamo, sa joace pentru suporteri, ci doar sa-si respecte meseria, sa fie si ei multumiti la finalul meciului. Nu trebuie sa intre pe teren cu presiunea rezultatului, ci sa joace frumos si calm. Noi vom incerca sa ne distram cu Dinamo, sa jucam bine, dar fara frica sau presiune".

Cristi Borcea, optimist inaintea meciului cu oltenii: "Va fi greu cu Craiova, echipa trebuie sa uite rezultatul cu Rapid, dar sa tina minte cum a jucat. Universitatea are fotbalisti foarte buni, periculosi, de viteza dar, cu tot respectul pentru ei, acum vor avea meci cu Dinamo. Mie nu mi-e frica de nimeni de la ei, fratii Costea sunt buni, insa jucatorii nostri sunt cei mai buni din tara. Avem cel mai tare lot, iar dupa meciul cu Rapid au demonstrat si ca sunt cei mai in forma". (prosport)