A debutat pentru Manchester United la doar 17 ani, iar la prima partida in tricoul Diavolilor a reusit sa marcheze in prelungiri golul unei victorii foarte importante (3-2 cu Aston Villa). A fost junior al celor de la Lazio si a ajuns la United in luna august a anului 2007. Federico Macheda este noua senzatie de pe Old Trafford, suporterii vazandu-l drept urmasul lui Cristiano Ronaldo, informeaza CNN.

S-a nascut pe 22 august 1991, la Roma, iar primii pasi in fotbalul profesionist i-a facut la Lazio Roma, acolo unde a fost unul dintre cei mai buni juniori.

In august 2007, United l-a suflat pe Macheda celor de la Lazio, italienii acuzandu-i ulterior pe britanici de practici ilegale. A crescut in evolutii la a doua echipa a lui Manchester, sub comanda lui Ole Gunnar Solskjaer, iar Sir Alex Ferguson a ales sa-l foloseasca in a doua parte a sezonului si la prima echipa.

"Sunt cu adevarat fericit. Este ziua la care am visat mereu. Despre golul meu pot doar sa spun ca m-am intors, am sutat si apoi am fugit spre familia mea. A fost cea mai fericita zi din viata mea", a declarat dupa golul cu Villa tanarul Federico Macheda (citat de BBC).

"I-am spus, la finalul meciului, sa ramana cu piciorele pe pamant, deoarece in urmatoarele zile se va vorbi doar despre el si trebuie sa faca fata acestui lucru in cel mai bun mod cu putinta", a declarat Alex Ferguson, citat de BBC.

United a ramas lider in Premier League datorita reusitei lui Federico Macheda (din prelungiri), Manchester invingand cu 3-2 pe Aston Villa si pastrand doua puncte avans fara de urmaritoarea Liverpool.

Vezi aici rezumatul partidei United - Villa 3-2 si golul lui Federico Macheda: