Prin declaratiile sale dupa meciul din Austria, Victor Piturca da senzatia ca nu mai stapaneste bine realitatea. Desi o tara intreaga nu-l mai vrea in fruntea nationalei, selectionerul are impresia ca "cei care au venit la Klagenfurt ca sa-mi strige demisia sunt niste betivi si niste drogati, au fost trimisi special pentru asta".

Victor Piturca a explicat cauzele infrangerii echipei nationale in ultimele doua meciuri: "Am pierdut aceste meciuri si din cauza atmosferei negative care a fost in jurul echipei. Inaintea meciului cu Serbia, s-au scris numai minciuni despre mine si despre echipa nationala. Am fost sabotat. Au fost atacuri miselesti la persoana mea, jigniri mari. Stiu ca multa lume tanjeste la postul meu, dar nu-mi imaginam sa se comporte in halul asta!”(Evenimentul Zilei).

"Evident ca eu sunt vinovat ca am pierdut calificarea", a uimit Piturca, dar e convins ca Romania nu va obtine prea curand rezultatele pe care le-a realizat cu el pe banca tehnica. Autocritica lui Piturca nu este de durata, selectionerul considerand ca fanii care i-au cerut demisia dupa umilinta cu Austria sunt "oameni fara familie, fara serviciu".

Planurile de viitor ale selectionerului nu includ demisia, Piturca punctand foarte clar ca va parasi postul numai in cazul in care Mircea Sandu i-o va cere. "N-am avut niciun contact cu cei din conducerea federatiei dupa meciul cu Austria. Sunt selectioner in continuare! Astept sa ma sune Mircea Sandu si sa stabilim o intalnire. Daca ma va demite, voi pleca fara probleme. Dar eu nu imi voi prezenta demisia. O sa stabilesc si conditiile financiare daca voi fi nevoit sa plec. Oricum, daca n-o sa mai fiu antrenor la nationala, imi voi lua o vacanta. Apoi ma voi gandi la o noua oferta”, a mai spus Piturca pentru EVZ.