Oficialii clubului de fotbal CFR Cluj au prezentat, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta duminica, noul antrenor al echipei, portughezul Antonio Conceicao. Ales Jindra si Dusan Uhrin jr. au fost demisi din functie deoarece evolutia echipei nu a fost asa cum ar fi vrut conducerea: Au fost doua saptamani in care anumite lucruri trebuiau reparate. Acest lucru nu s-a intamplat si de aceea am hotarat schimbarea, a explicat Arpad Paszkany. Antrenorul e nou, dar obiectivele raman aceleasi: locul intai sau doi la sfarsitul campionatului si Cupa Romaniei.

"Va anuntam oficial intreruperea colaborarii cu echipa tehnica Uhrin-Jindra. A fost o decizie mult cantarita. Nu este primul antrenor pe care l-am schimbat in acest sezon, dar de fiecare data schimbarea am facut-o in beneficiul echipei. Am ajuns la concluzia ca avem mai multe sanse cu noul antrenor", a anuntat Paszkany.

Muresan a declarat ca noul antrenor este un prieten mai vechi al clubului: "Le multumesc lui Jindra si Uhrin pentru munca lor. Ne-am despartit pe cale amiabila. Am vrut o schimbare pentru ca jocurile nu mergeau asa cum vroiam noi. Pe Dusan l-am luat cu mare speranta. Nu a existat niciun fel de conflict. Am hotarat sa facem schimbarea si in situatii de acest gen apelam la oameni pe care-i cunoastem. Este un antrenor bun, serios iar faptul ca il cunosteam dinainte e ca un certificat de garantie. Conceicao este de mult colaboratorul nostru, ne-a consiliat in ceea ce priveste transferul de jucatori. Ieri seara la opt am inceput sa discutam preluarea de catre Conceicao a clubului. Baietii l-au primit bine pe noul antrenor. Au aflat abia azi dimineata cand au venit la antrenament de schimbarea antrenorului".

"Daca n-as fi avut incredere in Jindra si Uhrin as fi facut schimbarea mai devreme. Au fost doua saptamani in care anumite lucruri trebuiau reparate. Acest lucru nu s-a intamplat si de aceea am hotarat schimbarea. Noi avem o anumita conceptie fata de potentialul echipei, iar startul returului a fost mult sub asteptari. Sa zicem ca am constatat o nepotrivire de caracter intre club si antrenori", a explicat Paszkany schimbarea conducerii tehnice.

Conceicao vine la pachet cu antrenorul secund si preparatorul fizic. Contractul va fi semnat pana in vara, urmand ca dupa aceasta perioada sa se analizeze evolutia echipei si sa se prelungeasca inca doi ani contractul. "Multumesc pentru invitatia pe care mi-au facut-o. E o mare bucurie si onoare pentru mine sa lucrez pentru un club care in ultimul timp s-a obisnuit sa castige. Nu am probleme de comunicare cu jucatorii, poate doar cu presa. Promit munca multa si profesionalism", a declarat noul antrenor al Clujului.

Muresan a facut si o gafa in timpul conferintei: a enumerat toti antrenorii echipei din ultimii sapte ani, dar l-a uitat chiar pe cel cu care a jucat in Liga Campionilor, Maurizio Trombetta.