Gica Popescu si Hagi, doi jucatori care au facut istorie cu echipa nationala, au fost lasati fara replica de prestatia tricolorilor din meciul cu Austria. Fostii lideri ai Generatiei de Aur sunt de parere ca nu numai Victor Piturca este vinovat de tot ce se intampla. "Cei de sus, care trebuie sa decida soarta fotbalului romanesc, trebuie sa raspunda si ei de rezultatele slabe ale echipei nationale", cred Hagi si Popescu.

"Este o greseala sa fie acuzat Piturca pentru tot ce s-a intamplat. Cei care trebuie sa dea socoteala sunt altii. In ultima vreme presa nu a facut altceva decat sa-l critice pe Piturca, dar nimeni nu a spus nimic de FRF. Hai pe Piturca! Gramada pe el! E simplu, schimbam antrenorul, si gata, s-au rezolvat problemele. Cine crede ca daca se schimba antrenorul va renaste fotbalul romanesc se afla intr-o mare eroare", a spus Gica Popescu pentru Newsin.

"Prestatie rusinoasa, nu am vazut de mult echipa nationala jucand atat de penibil cum a facut-o aseara, si ma refer si la valoarea adversarului, care parea o echipa de jucatori adunati. Nu cred ca putem accepta o asemenea infrangere contra unei echipe de rezerva a Austriei".

In ceea ce priveste atitudinea selectionerului dupa meci, Gica Popescu a rabufnit: "Ceea ce e mai grav este declaratia lui Piturca de dupa meci, cand a spus ca nu s-a intamplat nimic deosebit. Dumnezeule! Daca antrenorul echipei nationale a ajuns sa spuna ca tot ce s-a intamplat aseara cu Austria nu e un lucru deosebit, comentariile sunt de prisos. E greu sa terminam aceste preliminarii cu fruntea sus, dupa ce s-a intamplat in primele meciuri din grupa. Niciodata nu vom putea bate Franta sau Serbia daca nu am reusit sa batem echipa a doua a Austriei. Nu avem cu cine sa batem Franta si Serbia".

Gica Hagi il sustine pe Popescu si e de parere ca "cei de sus, care trebuie sa decida soarta fotbalului romanesc" poarta o parte din vina pentru rezultatele dezastruoase ale echipei nationale din aceasta campanie de calificare.

"Nu sunt de vina jucatorii, nu trebuie sa mergem la ei. Trebuie sa avem un proiect, sa stim ce sa le cerem jucatorilor. Lucrurile mari se fac cand lumea e unita. N-am fost de acord niciodata cand s-a spus ca plecam cu sansa a doua undeva. V-o spune un fost capitan care a intrat pe teren crezand in sansa lui. Probabil, din cauza asta am avut rezultatele astea in ultimul timp, mai rar bune. Ma refer aici si la rezultatele de la juniori, nu numai la echipa mare. Sunt ceilalti mai sus, peste mine, care trebuie sa decida soarta fotbalului romanesc", a mai spus Hagi.