Scene memorabile intre Lukas Podolski si Michael Ballack in meciul Germaniei contra Tara Galilor, scor 2-0. Jucatorul lui Bayern i-a dat o palma capitanului Ballack dupa ce acesta l-a luat la rost pe Podolski pentru o pasa gresita. Cei doi au fost la un pas sa se ia la bataie, dar au fost despartiti de colegi si de arbitru.

"Este un jucator tanar si mai are multe de invatat", a spus Ballack, potrivit cotidianului Bild. "I-am facut niste observatii de ordin tactic pe care un capitan are dreptul sa le faca in timpul unui meci. I-am reprosat unele lucruri legate de plasamentul sau. Nu am nimic personal cu Lukas. Nu sunt de acord cu modul in care a reactionat, deoarece un asemenea gest nu isi avea locul in timpul unei partide. Podolski mai are multe lucruri pe care trebuie sa le invete si sa le accepte".

Lukas Podolski a explicat ce s-a intamplat: "totul a inceput in prima repriza cand Michael ar fi trebuit sa imi paseze. In a doua repriza s-a ajuns deja la altceva, in sensul ca un lucru a dus la altul si tot asa, a degenerat. La vestiare nu am apucat sa vorbesc cu el. O sa clarificam la hotel"(Bild).

Managerul echipei nationale, Oliver Bierhoff, a spus ca Podolski nu va fi sanctionat in niciun fel pentru fapta sa, dar i-a avertizat pe cei doi jucatori ca astfel de "gesturi nu face decat sa ne puna intr-o lumina proasta".

Lukas Podolski ii da o palma capitanului Ballack in Tara Galilor - Germania 0-2