Cristi Tanase, jucatorul lui FC Arges si singurul marcator al nationalei Romaniei in meciul cu Austria, este "singurul castig" dupa esecul umilitor de la Klagenfurt. Evolutia mijlocasului pitestean atat in meciul cu Serbia cat si cu Austria il recomanda pe Tanase, la doar 22 de ani, pentru un post de lider la lotul national.

Adrian Mutu a fost impresionat de evolutia lui Tanase: "Chiar am vrut sa vorbesc cu Tanase, dar nu l-am prins. Cred ca el e castigul din aceste doua infrangeri! Il cunosc putin, dar stiu cine a avut grija de el. Trebuie sa avem grija de el si sa stim cum sa-l valorificam!"(Sport.ro).

"A fost foarte greu. Ma bucur ca am reusit sa inscriu, insa din pacate golul meu nu a contribuit la o victorie a echipei noastre. Ma bucur foarte mult ca am fost convocat la aceste doua meciuri, dar din generatia mea mai sunt si alti jucatori, care ar putea sa faca fata la echipa mare. Sper sa fiu si pe viitor chemat, sa-mi fac datoria cat mai bine. Din pacate rezultatele echipei sunt slabe, insa ati vazut ca pe final am avut foarte multe ocazii si cred ca am fost urmariti si de ghinion. Ne-a lipsit golul", a spus Tanase la finalul meciului cu Austria.

Cosmin Contra si-a anuntat retragerea dupa partida de la Klagenfurt, dar si el l-a remarcat pe pitestean: "Tanase este un jucator de viitor la echipa nationala".

La al treilea meci in care a imbracat tricoul nationalei, Tanase a inscris un gol superb de la 30 de metri, profitand de iesirea neinspirata a portarului austriac. A fost primul gol al pitesteanului pentru Romania.