Este in Klagenfurt din anul 1994, iar accentul capatat il face sa mascheze foarte bine faptul ca nu ar fi austriac. Il cheama Dumitru Iuga si se ocupa de ingrijirea gazonului arenei Worthesee, acolo unde nationala Romaniei va intalni, miercuri, Austria. "Tin cu tricolorii, dar in cazul in care vor pierde ma voi bucura pentru patronul meu care este austriac", a declarat Dumitru pentru HotNews.ro.

"Daca ar fi sa dau o nota gazonului din Klagefurt, aceasta ar fi de 5,5. Cu toate acestea, in ultimele zile am recuperat puternic, iar la ora inceperii partidei ar putea fi un teren de nota 7. Vremea urata, cu frig si multa zapada, au facut ca lucrarile sa fie intarziate, iar suprafata de joc sa arate destul de rau", este de parere romanul care ii pregateste terenul echipei pregatite de Victor Piturca.

Lucreaza pentru compania austriaca Sportplatzsanierung si se ocupa cu tot ceea ce inseamna amenajarea terenului de joc, fiind unul dintre romanii care au putut sa urmareasca partidele de la EURO 2008 care s-au disputat la Klagenfurt.

"A fost mai greu la inceput cu acomodarea, dar daca muncesti lumea te trateaza asa cum trebuie. Ma ocup cu tot ceea ce inseamna amenajarea unui teren de fotbal, de la insamantarea, tratarea si pana la tunderea gazonului. Este o munca frumoasa care iti da ocazia sa vezi multe evenimente importante", a declarat Dumitru pentru HotNews.ro.

Alaturi de Dumitru, la respectiva firma austriaca se mai gaseste un roman, Florin, cei doi fiind de altfel prezenti la antrenamentul oficial al nationalei Romaniei (de marti), acolo unde s-au pozat cu Adrian Mutu.

"Va fi o atmosfera frumoasa, sunt sigur de asta. Asa a fost si la EURO 2008. Sper sa castigam, cu toate ca nu va fi usor. Mi-a parut foarte rau pentru infrangerea cu Serbia, dar viata merge inainte. Cred ca vom castiga la un gol diferenta, dar daca vom pierde ma voi bucura pentru patronul meu, care este austriac", a conchis Dumitru Iuga.

Partida dintre Austria si Romania (contand pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2010) va avea loc, miercuri, de la ora 21.30 (ora Bucurestiului), la Klagenfurt.