Robinho, fotbalistul celor de la Manchester City, a anuntat ca asteapta scuze publice din partea fostului mare jucator Pele, in caz contrar urmand sa-l actioneze in instanta, informeaza AFP. Fosta glorie a fotbalului brazilian a spus despre Robinho ca a consumat droguri.

"Am ramas uimit cand am vazut ceea ce a putut sa spuna Pele. In cazul in care nu-si va retrage acuzatiile il voi actiona in instanta, pentru ca ceea ce a spus a fost nefondat si neadevarat", a precizat Robinho.

"Este nedrept sa asociezi drogurile cu fotbalul doar pentru ca au existat cateva cazuri izolate, precum cele ale lui Ronaldo si Robinho. Şi Maradona, care a fost un fotbalist de geniu, a avut mari probleme in afara terenului. Toata lumea a vazut ce a facut cu viaţa lui, de aceea poate fi considerat un exemplu negativ", ar fi declarat Pele pentru un post de radio din Brazilia in urma cu cateva zile.

Exista voci in media din Brazilia care precizeaza ca fostul mare fotbalist ar fi facut aluzie doar la noptile tumultoase ale lui Robinho si la acuzatiile de agresiune sexuala pe care le-a primit fotbalistul in urma cu ceva timp.

"Sunt sigur ca Pele nu a vrut sa le faca rau celor doi jucatori prin declaratiile sale", a declarat Carlos Dunga, selectionerul Selecao.