Victor Piturca a declansat operatiunea Serbia, umbland la "moralul" jucatorilor: i-a transmis atacantului Florin Costea ca nu a reusit sa il impresioneze la victoria euforica a Craiovei cu CFR, in pofida impresiei generale.Nationala a ajuns luni la Constanta si a efectuat un prim antrenament, fara Mutu (menajat), Ovidiu Petre (probleme medicale) si Sapunaru (inca nu ajunsese la lot).

Victor Piturca e multumit de lotul pe care l-a ales pentru dubla cu Serbia si Austria. Selectionerul a explicat de ce nu a luat niciun jucator de la Rapid si a comentat evolutia atacantului Universitatii Craiova, Florin Costea, in partida cu CFR Cluj.

"Aceste sase puncte sunt extrem de importante, chiar decisive pentru calificare. Eu sper ca Romania sa treaca cu bine peste aceste doua meciuri. Sansele noastre de a invinge sunt normale si cred in jucatorii pe care i-am convocat ca vor face acest lucru. Cel mai important este sa invingem in primul meci, cel cu Serbia. Lotul este bun, nu ma mai gandesc la cei accidentati, desi sunt oameni importanti, precum Cristi Chivu si Florentin Petre. Pacat ca s-au accidentat, dar asta e situatia.

Maximilian Nicu este o noutate, dar trebuie lasat in pace, sa-si faca treaba asa cum trebuie. Sper ca baietii sa joace ca disperatii. Sa fie agresivi. Am luat cei mai in forma jucatori in acest moment. De la Rapid, singurul care merita sa fie la lot era Costin Lazar, dar pe postul lui il avem deja pe Ovidiu Petre", a spus selectionerul Piturca, care a avut si cateva cuvinte si despre Adi Mutu si Costea. "Faptul ca Mutu a marcat inseamna ca a adus moral la nationala. Cand el inscrie goluri e un zeu, cand nu, toata lumea e suparata pe el. Costea nu m-a impresionat in meciul cu CFR!".