Comitetul executiv al federatiei de fotbal nu i-a acordat mandat lui Dumitru Dragomir sa mearga la Lausanne, la 5 aprilie, acolo unde ar fi trebuit sa prezinte pozitia FRF in dosarul privind palmaresul Timisoarei. 2 voturi impotriva si 9 abtineri - acesta a fost rezultatul votului din FRF, unul desfasurat in absenta lui Mircea Sandu care a preferat sa iasa din sala.

"Nu avea rost sa mai stau, cata vreme eu am fost cel care l-am propus pe Mitica sa medieze conflictul cu Timisoara", a declarat Mircea Sandu.

Timisoara a pierdut 6 puncte la masa verde (decizie a comisiei de disciplina FIFA), din cauza scandalului privind palmaresul. Banatenii au deschis un dosar la Tribunalul pentru arbitraj sportiv de la Lausanne pentru a-si recupera punctele. TAS i-a chemat pe timisoreni la judecarea cazului, in data de 5 aprilie.

Imediat dupa ce a pierdut punctele, Timisoara a acuzat Federatia de la Bucuresti ca nu a trimis la FIFA un punct de vedere corect in conflictul privind palmaresul. Patronul banatenilor a acoperit oamenii din federatie cu invective, motiv pentru care s-a ales recent cu o suspendare de 19 luni si o amenda de 6 miliarde de lei vechi.

In urma cu o saptamana, Mircea Sandu i-a propus sefului LPF sa medieze conflictul, mandat pe care Dumitru Dragomir l-a preluat imediat, declarand ca va face lumina in acest caz. Misiunea lui Dragomir s-a incheiat insa luni, cu ocazia votului negativ din FRF, cand a descoperit ca federatia nu vrea de fapt ca el sa ajunga la Lausanne, acolo unde se va judeca apelul Timisoarei.

"Sunt dezamagit, fiindca nu m-au lasat sa imi duc mandatul. Voi spune mai multe marti, intr-o conferinta de presa", a declarat Dragomir luni dupa-amiaza, dupa sedinta comitetului executiv din FRF.