In cadrul unei manifestari care a avut loc in Cetatea Eterna, UEFA a prezentat balonul cu care se va juca finala Champions League din 27 mai, de pe Stadio Olimpico, "Finale Rome" fiind o creatie Adidas care pastreaza liniile precedentelor mingi, dar care tine cont si de istoria Romei, informeaza Corriere dello Sport.

"Finale Rome" este o creatie revolutionara care a fost construita din 14 panouri, balonul putand fi foarte usor de controlat.

Pe langa celebrele de acum stelute, noua minge a celor de la Adidas prezinta caracteristici care apartin exclusiv de Roma: culoare specifica (o varianta de roz) si imagini de mozaic (pe fiecare stea) care reprezinta figuri legendare pentru istoria capitalei Italiei. Imaginile exprima viteza, justitia, puterea si spiritul de echipa, unele dintre cele mai importante virtuti al Cetatii Eterne.

Roma a mai fost gazda ultimului act din Liga Campionilor in anul 1996, atunci cand Juventus s-a incoronat campioana a Europei dupa o finala cu Ajax Amsterdam.

Din pacate pentru italieni, in actualul sezon nu mai exista nicio echipa italiana in C1, Juventus, Inter si Roma fiind eliminate inca din optimile de finala.