Victor Piturca a anuntat, vineri, numele stranierilor care vor participa la meciurile pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2010, impotriva Serbiei si Austriei. Printre numele celor 13 fotbalisti convocati se numara: arabul Mirel Radoi, Ionut Mazilu si Maximilian Nicu.

Lotul jucatorilor romani ce activeaza in campionate straine convocati pentru cele doua partide: Cosmin Contra (Getafe CF)Cristian Sapunaru (FC Porto), Cristian Chivu (FC Internazionale Milano), Mirel Radoi (Al-Hilal), Razvan Rat (FC Sahtior Donetk), Mihai Nesu (FC Utrecht), Paul Codrea (AC Siena), Razvan Cocis (FC Lokomotiv Moscova), Maximilian Nicu (Hertha BSC), Florentin Petre (Terek Groznii), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Adrian Mutu (Fiorentina) si Ionut Mazilu (Arsenal Kiev).

"Adrian Ropotan (FC Dinamo Moscova) a fost convocat la lotul B in vederea amicalului contra Portugaliei B, programat la Rio Maior la data de 1 aprilie", se arata pe site-ul oficial al Federatiei Romane de Fotbal.

Exista, insa, si doua amendamente:

"1. In cazul lui Nicu, aceasta convocare este facuta sub rezerva dobandirii cetateniei romane pana la ora meciului

2. In cazul tuturor celor 13 jucatori: exista posibilitatea ca, in functie de starea de sanatate, de forma sportiva sau de statutul la echipele de club, selectionerul sa renunte la unul sau la altul dintre jucatori", anunta FRF.

"S-a trimis telegrama de convocare pentru Maximilian Nicu celor de la Hertha Berlin, dar am mentionat ca jucatorul se afla in stadiul de dobandire a cetateniei romane. Speram ca pana la ora jocului, Nicu sa primeasca toate actele si sa poata evolua", a declarat Florin Prunea pentru Newsin.

Lotul Romaniei se va reuni in data de 23 martie.