Singura faza notabila a lui Mutu, scrie presa din Italia, a fost incursiunea in careul celor de la Palermo, cand romanul a fost faultat, dar arbitrul nu a dat penalty. "Trebuie sa recunoastem ca a fost lovitura de la 11 metri la faza lui Mutu", noteaza un jurnalist de la cotidianul LiveSicilia, din Palermo. "Oricum, romanul nu a protestat. De ce? Este foarte simplu: Mutu este obisnuit sa protesteze cand nu are dreptate. Sa-i spunem etica profesionala!", a adaugat ironic autorul materialului.

"Mutu a fost de nerecunoscut pe intreaga durata a meciului. A aparut si a disparut din joc, fara insa sa aiba vreun aport la creatie sau la finalizare", a scris Firenziola.it, care l-a notat pe roman cu 5 dupa prestatia din meciul cu Palermo.

Site-ul Fiorentinanews.it critica, de asemenea, evolutia atacantului roman: "Nu a fost «Briliantul», asa cum este numit in tara sa natala. S-a evidentiat doar pe final, cand a fost faultat in careu (sau cel putin asa s-a vazut din tribuna) si a trimis un sut putin pe langa poarta".

"Nu a fost o zi buna pentru jucatorul roman, care a fost blocat aproape sistematic de defensiva adversa", scrie si Agentia Datasport.