Ianis Zicu a revenit pe gazon dupa o lunga perioada de convalescenta. Pe 14 august 2007, Lazio si Dinamo disputau mansa tur din runda a treia de calificare pentru Liga Campionilor. Mijlocasul "cainilor" a suferit o accidentare groaznica la un duel cu Stendardo chiar in debutul partidei si a trebuit sa stea pe margine 5 luni. Diagnosticul a fost leziune a ligamentelor piciorului drept.

A revenit la inceputul lui 2008, insa pe 23 aprilie, la meciul de campionat Dinamo - Universitatea Craiova, accidentarea i-a recidivat si a trebuit sa inceapa o noua perioada de recuperare, ce a durat 6 luni.

"Am fortat pentru ca am vrut sa prind Campionatul European", si-a motivat revenirea jucatorul "cainilor", care pe vremea cand juca la Rapid, inainte sa se transfere la Dinamo, incepuse sa fie titular in nationala Romaniei.

Zicu a trebuit sa o ia de la capat. Sa faca din nou naveta intre clinicile de recuperare si salile de forta. A avut multe nopti nedormite in care ii treceau tot felul de ganduri. Dar Zicu a strans din dinti si a mers mai departe.

A participat la ultimul stagiu de pregatire efectuat de Dinamo si in meciul cu Pandurii l-a inlocuit pe Torje in minutul 83. Ba chiar a si marcat, in ultimul minut de joc. A inceput sa planga de fericire. "Sunt foarte bucuros. Doresc sa le multumesc fanilor, care au fost alaturi de mine. Cred in destin si sper sa nu mai am probleme de sanatate. Nu ma gandesc la ce ar putea sa se intample in viitor, stiu ca oricand as putea sa ma mai accidentez", a spus Zicu.

Mircea Rednic:

"Nici nu a avut mult timp la dispozitie si a si inscris. Ma bucur mult pentru el!"

Marius Niculae:

"E un gol pentru moralul lui si sper sa continue ca astazi."

Cristi Borcea:

"Ganditi-va prin ce a trecut baiatul acesta si o sa va dati seama ce inseamna acest gol pentru el"

Ianis Zicu:

Liga 1: 123 meciuri si 39 de goluri

Cupele europene: 22 de meciuri si 5 goluri

Echipa nationala: 5 meciuri si 0 goluri