Politia spaniola a capturat 600 de kilograme de cocaina si a arestat 11 persoane suspectate a avea legatura cu o retea de traficanti de droguri. Printre arestati se numara doi agenti FIFA si mai multi jucatori de fotbal profesionisti.

Potrivit publicatiei spaniole El Pais, agentul FIFA Zoran Matijevic si fostul jucator de la Hercules de Alicante, Pedrag Stankovic sunt presupusii sefi ai organizatiei de narcotraficanti. Carlos de la Vega Díaz, jucator la Rayo Vallecano, Pablo Acosta, agent al fotbalistilor si Jesús Emilio Díaz de Mier, fost jucator de la Hercules si Athletic de Bilbao sunt suspectati ca au inchiriat apartamente si au facilitat relatiile intre anumit retele. Autoritatile spaniole cred ca suspectii se foloseau de relatiile lor din fotbal ca o acoperire in traficul de droguri.

Politia a declarat ca agentii FIFA au organizat transportul de droguri in timpul unei calatorii in America Latina in care trebuiau sa recruteze noi fotbalisti.

Anul trecut, politia spaniola a arestat peste 8.000 de persoane care aveau legatura cu traficul de droguri. Potrivit unor studii realizate de Uniunea Europeana, spaniolii sunt natia care consuma cea mai mare cantitate de droguri din Europa.