Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins cererea lui Gigi Becali de stramutare a dosarului Valiza de pe rolul Curtii de Apel Cluj. Aceasta decizie vine dupa ce, in urma cu doua saptamani, Curtea de Apel Cluj nu a aprobat nici solicitarea avocatului lui Becali de a amana procesul in acelasi caz.

Patronul Stelei este judecat pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Totusi, patronul Stelei ar putea scapa de acuzele DNA conform noului Cod Penal aprobat de Guvernul Romaniei si trimis spre votare in Parlament - "jucatorul nu mai este functionar si nu se mai supune legii coruptiei".

“Eu am ajuns sa fiu barometru pentru ca s-au facut modificari si in codul fiscal, chiar si regulamentul FRF s-a modificat dupa cazul Valiza. Se reglementeaza statutul de functionar si se face diferenta intre functionarul public si functionarul privat. Eu tot am tipat pana acum. Premierea nu este mita.

Codul de aplicare al legii se va schimba acum. Noua definitie a coruptiei este “a promite, a da unei persoane pentru a-si indeplini sau a intarzia sa-si indeplineasca sarcinile de serviciu, sau pentru a face ceva impotriva sarcinilor de servici. Procurorul nu mai poate sa interpreteze cum vrea el. Probabil, la prima infatisare, judecatorul o sa intrerupa procesul si o sa imi dea banii inapoi”, a spus Gigi Becali la Sport.ro.