Dupa ce in urma cu o zi a anuntat ca este dispus sa devina cetatean roman numai pentru a juca sub comanda lui Victor Piturca la nationala, jucatorul lui Hertha Berlin, Maximilian Nicu, s-a razgandit. "Ma bucur ca romanii sunt euforici in ceea ce ma priveste, dar pentru mine ar fi o onoare sa joc pentru Germania", a spus Nicu pentru cotidianul Bild.

"Sunt magulit de interesul aratat de Federatia Romana. Au tratat foarte serios aceasta chestiune si sunt chiar euforici. In patru saptamani ar trebui sa joc in preliminariile Campionatului Mondial impotriva Serbiei si Austriei. Insa pentru mine ar fi o onoare sa joc pentru nationala Germaniei.

Ei reprezinta mai mult din punct de vedere fotbalistic. Daca as sti ca prezint un interes pentru ei, nu m-as mai grabi atat de mult sa-mi iau cetatenia romana. Mi-ar lua ceva timp sa ma gandesc", a spus Nicu pentru cotidianul german, Bild.

Maximilian Nicu a fost solicitat sa joace pentru nationala de fotbal a Romaniei, in calificarile pentru Campionatul Mondial din 2010. Mijlocasul german cu origini romane, de la Hertha Berlin, are nevoie, insa, de cetatenie romana pentru a putea onora invitatia FRF.