Comitetul Executiv al FRF a hotarat, in cadrul unei sedinte care a avut loc luni, ca premierile echipelor din Liga 1 sa fie interzise, acestea fiind considerate neregulamentare.

Aceasta decizie nu este insa una pe placul unora dintre conducatorii din Liga 1, acestia declarandu-se de-a lungul timpului de acord cu stimularea financiara a echipelor pe care le intalnesc adversarii de obiectiv.

In alta ordine de idei, celebrul caz Valiza se va intoarce la Comisia de Disciplina, acolo unde vor fi analizate declaratiile jucatorilor si ale oficialilor implicati in stenograme. Un lucru este clar, Steaua si Gigi Becali nu mai risca nicio sanctiune."Mie imi convine ca s-a trimis acest caz la Comisia de Disciplina si se va judeca dupa regulamentul nou, unde premierea nu mai este considerata coruptie. Cand e vorba de coruptie, nu mai poti sa mai faci nimic, ca mai schimbam ceva in regualment sau mai fentam ceva. Acolo e clar, puscarie, retrogradare, excludere din Europa, tot", a spus Becali la gsp tv.

"Nu o sa se discute niciodata despre legalizarea premierelor. Eu nu voi vota niciodata asa ceva. Ca isi mai dau presedintii cu parerea referitor la acest aspect, asta e altceva", a declarat Mircea Sandu intr-o conferinta de presa.

Mai nou, de aceeasi parere este si patronul Stelei: "Nu sunt de acord cu premierile. Pai ce, eu sunt idiot? Pentru ce sa dau bani degeaba? Daca bate Craiova pe Dinamo si eu o premiez, iar la sfarsit ia Craiova campionatul?".

In data de 4 iunie 2008, Comisia de Disciplina a FRF a penalizat echipa Steaua cu sapte puncte, in timp ce patronul echipei ros-albastre, Gigi Becali, a primit o amenda de 200.000 de lei si a fost interzis timp de doi ani de zile pe stadioanele din Romania. Ulterior, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a anulat toate sanctiunile, ramanand numai o suspendare de 6 luni pentru Gigi Becali.