Barcelona - Espanol 1-2 | Cine a pus capat seriei invincibilitatii echipei lui Guardiola? Chiar rivala, Espanol! Trupa blaugrana nu a mai pierdut in campionat din prima etapa. Pe 31 august, Numancia invingea cu 1-0 pe Barca. De-atunci, in campionat, Barca a inregistrat 19 victorii si 3 egaluri.

Sambata seara, pe 21 februarie, Barca a intalnit rivala de moarte, Espanol. Ivan de la Pena a fost calaul Barcelonei, jucatorul oaspetilor reusind sa marcheze pentru Espanol ambele goluri in repriza a doua, in minutele 50 si 54.

Cum s-au marcat golurile:

0-1: Nene dribleaza in careu, centreaza ca la carte la coltul lung si Ivan de la Pena, nemarcat, deschide scorul cu o lovitura de cap

0-2: Valdes greseste incredibil, presat de un jucator al oaspetilor paseaza gresit, exact in picioarele lui De la Pena, care avanseaza cu mingea la picior si il lobeaza pe portarul gazdelor

1-2: Toure a tras puternic din careu si l-a invins pe Kameni

Partida a inceput in nota de dominare a Barcelonei. Messi si Henry ('14) au colaborat foarte bine, numai ca francezul a trimis cu capul pe langa. Marquez si Henry ('17) nu il pot invinge pe Kameni, apoi Xavi ('18) trage pe langa poarta. Kameni se opune si sutului trimis de Messi ('28), apoi intervine arbitrul: Keita ('45) primeste rosu direct pentru un fault inexistent, iar echilibrul se rupe, mai ales ca Abidal se accidentase cateva minute mai devreme si Guardiola a fost nevoit sa opereze cateva modificari in defensiva. Degeaba au protestat gazdele.

Ramasa in 10 jucatori, echipa lui Guardiola a fost facuta KO in 4 minute de Ivan de la Pena. Gazdele s-au aruncat in atac, Toure a reusit sa micsoreze diferenta dar a marit suspansul partidiei. Gudjonsen si Messi au avut ocazia egalarii, insa Espanol pleaca victorioasa de pe Nou Camp. Ce lovitura!

Keita este eliminat degeaba

Valdes comite gafa sezonului