Aston Villa - Chelsea 0-1 | Guus Hiddink o readuce pe Chelsea pe locul 3 la debutul sau pe banca echipei de pe Stanford Bridge. Unicul gol al partidei a fost reusit de Anelka. Francezul a reusit sa se descotoroseasca de doi adversari si sa il invinga pe Friedel cu o scarita. In ciuda catorva situatii bune de a marca, Aston Villa s-a recunoscut invinsa, suferind primul esec dupa 13 meciuri fara infrangere.

Partida a inceput intr-un ritm alert, fiecare echipa avand imediat de la startul meciului cate o ocazie. Mai intai Drogba ('2) a tras prea slab dintr-o pozitie buna si Friedel a retinut, apoi Heskey ('3) a sutat peste poarta o minge scapata de Cech. Golul a venit de la Anelka ('19). Lampard i-a pasat francezului in adancime, Anelka a driblat elegant doi jucatori si a plasat mingea peste portarul gazdelor. Cea mai mare ocazie a lui Villa a venit in minutul 33. Ashley Young a batut o lovitura libera, mingea expediata de el ducandu-se in transversala.

Partea a doua a debutat cu doua ocazii mari pentru ambele formatii. Petrov a respins de pe linia portii mingea trimisa cu capul de Terry ('49), apoi Agbonlahor ('53), scapat singur cu Cech, a tras prea slab si portarul lui Chelsea a respins in corner. Pe masura ce minutele treceau, Villa a pus stapanire pe mijlocul terenului si jucatorii lui O'Neil au inceput sa puna presiune. Hiddink a reusit sa blocheze urcarile mijlocasilor laterali ai gazdelor dar, cu toate acestea, Aston Villa si-a creat doua ocazii bune. Mai intai, Barry ('74) a tras slab dintr-o pozitie foarte buna, apoi Heskey ('89) nu a putut sa impinga mingea in poarta din cativa metri. Meciul s-a incheiat imediat dupa o mare ocazie a lui Chelsea: sut Ballack ('93), Friedel a respins de sub transversala. Londonezii urca pe locul 3 si reincep cursa de urmarire a lui Liverpool si Manchester United. Guus Hiddink a trecut de primul test.

Formatii de start:

Aston Villa:

Friedel - L. Young, Davies (Carew '69), Knight, Cuelar - Milner, Petrov, Barry, A. Young - Heskey, Agbonlahor

Chelsea:

Cech - Bosingwa, Terry, Alex, Ferreira - Ballack, Mikel, Lampard - Kalou (Deco '54), Drogba (Belletti '89) - Anelka