Fiorentina a avut cateva ocazii clare sa inscrie in poarta lui Ajax, dar neinspiratia lui Gilardino si Montoliva a facut ca echipa italiana sa inghita in sec cand Bakircioglu a bagat mingea in poarta lui Frey. Victoria l-a facut foarte fericit pe antrenorul lui Ajax, Marco van Basten, chiar daca jocul italienilor a fost mult mai bun ca al jucatorilor sai.

"In sport cel mai important e sa castigi, nu cum o faci! Fiorentina a avut foarte multe ocazii, dar in final am obtinut victoria. Nu ne asteptam la acest rezultat dat fiind faptul ca am avut foarte multe absente. Am luptat ca o adevarata echipa", a spus van Basten la finalul meciului.

Cesare Prandelli s-a aratat neasteptat de optimist dupa infrangerea de pe teren propriu: "Evident ca acest rezultat face ca obtinerea calificarii sa fie mult mai grea, dar eu continui sa fiu optimist. Cred ca putem trece de acest tur", a spus antrenorul Fiorentinei, care e convins ca ratarile in lant ale lui Montolivo, Gilardino si Kuzmanovic s-au razbunat in finalul meciului si Ajax a inscris.