Steaua a terminat al doilea cantonament din pauza competitionala, insa Marius Lacatus nu a ales 11 jucatori care sa duca Steaua pe primul loc la finalul returului. "Nu am creionat inca primul 11, nu am stabilit absolut nimic, sint probleme pe care le discut cu echipa si staff-ul tehnic", a spus antrenorul Stelei pentru Newsin. "Nu sistemul este important. In timpul jocului sistemul se poate schimba, acest sistem pe care l-am incercat in stagiie de pregatire nu e batut in cuie. Sistemul 4-1-4-1 e mai important in faza defensiva, dar in ceea ce priveste faza ofensiva nu cred ca e asa important sistemul in care joci".

Lacatus a vorbit si despre planurile patronului din Ghencea, care viseaza sa faca din Steaua, Arsenal-ul Romaniei cu juniorii de la echipa a doua."Nu am de unde sa stiu daca in 2-3 ani, Onicas, Abuzatoaie, Stratila, Lazar si Filip vor ajunge atit de puternici. Sint tineri, de perspectiva, noi incercam sa dam posibilitatea fiecaruia sa stea in preajma primei echipe. In vara trecuta au fost la prima echipa Rusu, Mustata, Iacob. Incercam sa-i aducem prin rotatie in acest circuit"

"Acum depinde numai de ei, nu numai de antrenor, eu sint satul de declaratii din astea, gen eu l-am facut jucator pe x, eu l-am descoperit pe y. Totul depinde de cum inteleg ei sa fie profesionisti".

In stagiul de pregatire din Antalya, Steaua a bifat doua victorii (Steaua-Hajduk Split 1-0, Steaua-FC Moscova 2-1), doua meciuri egale (Steaua-Slovan Bratislava 1-1, Steaua-FK Rudar Pljevlja 1-1) si o infrangere (Steaua-Aalborg 0-1).