Raspunsul instant ar fi 3 milioane de euro, suma anuntata de impresarul Ioan Becali. Raspunsul de la finalul unui moment de gandire este tot 3 milioane de euro. Dupa anchetele DNA in privinta transferurilor, Dinamo a devenit brusc transparenta.

Mai mult, impresioneaza de-a dreptul inversunarea cu care le cere partenerilor de tranzactii sa achite si TVA pentru transferuri.

Insa dincolo de alimentarea imediata a contului cu o suma importanta intr-un moment greu, Dinamo se poate bucura si in zone precum marketing sau gestionarea resurselor umane.

Dupa ce simbolul Florentin Petre si “internationalul” Margaritescu au ajuns la Terek Groznai, Dinamo vinde acum la un alt nivel. Tot in Rusia, dar macar la o echipa tare a acestui campionat, nu la una care s-a batut pana in ultimele etape sa nu retrogradeze.

Piata pe care-ti desfaci marfa spune ceva despre valoarea acesteia. Iar clientul care s-a aratat dispus sa plateasca ti-o califica o data in plus.

Astfel, transferul lui Ropotan este si un prilej de crestere a cotei fotbalistilor lui Dinamo. Nu unul extraordinar, dar suficient cat sa le spuna eventualilor cumparatori ca tranzactiile de genul “Izvoranu si Goian Jr. in probe la Terek” nu sunt definitorii pentru valoarea lotului antrenat de Mircea Rednic.

De asemenea, plecarea lui Ropotan poate fi si un castig pe termen scurt. Desi aratase de nenumarate ori ca este un fotbalist talentat, mijlocasul lui Dinamo n-a dovedit vreodata si consistenta in joc. Adica exact lucrul pe care il asteapta de la fotbalistii sai o echipa aflata in lupta pentru indeplinirea unui obiectiv imediat.

Concret, e foarte putin probabil ca in retur jocul liderului sa sufere pentru ca a plecat Ropotan, dar cele 3 milioane de euro vor asigura timp de aproape 5 luni salariile pentru intreg lotul lui Dinamo.