Lipsa lui Mutu si a lui Chivu de la partida amicala cu Croatia a pus pe jar lumea fotbalului. Doi dintre fostii selectioneri ai Romaniei, Ienei si Iordanescu, nu vad cu ochi buni absenta celor mai buni jucatori ai lui Piturca. Daca Ienei le acorda circumstante atenunate lui Mutu si lui Chivu, Anghel Iordanescu il sfatuieste pe Victor Piturca sa ia masuri impotriva acestor "eschivari" de la nationala.

"Nu cred ca Adrian Mutu isi va face un obicei din a refuza sa vina la echipa nationala pentru anumite jocuri, deoarece o calificare la Campionatul Mondial este mai importanta decat un loc sase in Italia, cu Fiorentina.

In ceea ce-l priveste pe Chivu, poate ca el are si anumite obligatii fata de club. Inter are in weekend un meci important, cu AC Milan si probabil Mourinho l-a sfatuit sa se menajeze. Cat despre faptul ca ar fi vrut sa ramana alaturi de sotia sa pentru a asista la nasterea fetitei lor, cred ca s-ar fi nascut copilul si fara prezenta lui. Mai bine ar fi fost sa-i dedice o victorie cu Croatia, dar acum sper s-o faca dupa meciul cu AC Milan", a declarat Emerich Ienei pentru gsp.ro.

Anghel Iordanescu il avertizeaza pe selectionerul Piturca ca ar trebui sa ia masuri in ceea ce priveste scuzele "unor fotbalisti de a se eschiva de la partidele amicale ale nationalei". "E greu sa pregatesti un meci al nationalei fara Adrian Mutu si Cristi Chivu. Trebuie sa ne obisnuim ca astfel de fotbalisti sa gaseasca scuze reale sau false de a se eschiva de la astfel de partide amicale.

Poate doar la jocuri cu echipe precum Franta sa fie tot lotul valid. Echipa nationala trebuie tratata cu interes maxim. Victor Piturca trebuie sa rezolve aceasta situatie si sa gaseasca inlocuitori pe masura pentru Chivu si Mutu", a adaugat fostul selectioner al Romaniei la sport.ro.