Are 23 de ani si este considerat unul dintre cei mai buni jucatori din Liga 1. Este dorit de granzii din Bucuresti, dar Mititelu este hotarat sa-l lase sa plece numai peste hotare, la o echipa mare. Pentru Florin Costea partida amicala cu Croatia va fi una deosebit de importanta, juvetul fiind nevoit sa arata ca "poate prelua rolul lui Mutu", dupa cum precizeaza selectionerul Victor Piturca.

"E important sa il vad pe Costea ca poate prelua rolul lui Mutu. A jucat pe final cu Franta, trebuie sa demonstreze. Usor-usor, trebuie sa integram alti jucatori in prima echipa. Si Chivu, si Mutu se vor lasa la un moment dat, asa cum s-au lasat Hagi sau Dobrin", a declarat selectionerul Piturca inainte de partida amicala cu Croatia.

Costea a bifat deja patru selectii pentru prima reprezentativa a Romaniei (este in asteptarea primului gol), decarul din Banie evoluand 15 minute in partida contra Frantei, de la Constanta.

Intalnirea contra croatilor va fi un prilej important de afirmare pentru internationalul roman, in cazul unei evolutii bune atacantul Craiovei putand deveni o piesa de baza pentru nationala Romaniei in actualele preliminarii pentru Cupa Mondiala din 2010.

„Loveste bine mingea si are un asta... un fler...nu stiu, are o chestie ca a lu’ Thierry Henry", a declarat Gigi Becali, conform unei stenograme, intr-o convorbire telefonica cu Victor Piturca in data de 18 mai 2008.

Vezi aici unele dintre cele mai importante reusite ale lui Costea: