Selectionerul Victor Piturca se declara optimist inainte de partida amicala cu Croatia, de miercuri, de la ora 20:45, acesta fiind de parere ca prima reprezentativa se poate descura si fara marii absenti Mutu si Chivu.

Piturca a admis ideea ca va cauta o alta linie de aparare, intrucat il ingrijoreaza desele accidentari ale capitanului Cristian Chivu.

"Avem multi accidentati. Croatia e o echipa buna, sper sa fie un test util. Vreau o prestatie buna din partea elevilor mei, care sa ne dea un moral bun in perspectiva partidelor cu Serbia si Austria. Nici Chivu, nici Mutu nu vor evolua (Chivu nu este la cel mai inalt nivel din punct de vedere fizic). Chivu se accidenteaza des si trebuie sa sudez alta linie de fundasi.

Mutu, am vorbit cu el aseara, are o contractura (intindere). Sper sa nu fie ceva mai grav. Se poate intampla si la partidele oficiale sa ai accidentati. Cei care vin trebuie sa demonstreze ca pot sa joace la nivelul echipei nationale. Echipa nu sta in doi jucatori.

Dacian Varga va veni in locul lui Mutu, el este in Bucuresti si asta a contat. Ma gandisem la Curtean, la Balan, dar era tarziu sa le luam bilete. Radu Stefan era a treia optiune pentru aceast meci, dupa Rat si Nesu. Nu a contat evolutia mai slaba din meciul cu Milan sau comportamentul lui. A avut o prestatie mai slaba cu Lituania si nu a avut un comportament adecvat inaintea meciului cu Feroe", a declarat Piturca.

Selectionerul a atins in timpul conferintei de presa si alte subiecte fierbinti de la nationala:

Victor Piturca despre neconvocarea lui Marius Niculae:

"Marius Niculae a jucat prea putin si nu mi se pare normal sa vorbeasca asa despre un alt club. Un jucator nu va suferi daca eu am o altercatie cu un club din Liga 1. Pe Bourceanu il urmaresc de mult timp, are calitati fizice extraordinare. Costea este un fotbalist foarte bun. Trebuie sa crestem alti fotbalisti, pentru ca Mutu si Chivu se vor retrage la un moment dat de la echipa nationala".

Victor Piturca despre stenograme:

"Stenogramele sunt povesti de adormit copiii, sa canalizeze tot ce se intampla rau in tara asta catre fotbal. Ma distreaza cand mai citesc. Am vorbit cu avocatul sa chemam experti din afara si sa vedem ce putem face in legatura cu cazul Valiza si al stenogramelor. Asta este o tragedie adevarata, moartea lui Marian Cozma".

Selectionerul despre evolutiile lui Radoi la Al-Hilal:

"Nu m-a impresionat Radoi la primele meciuri la Al-Hilal. S-a dus acolo pentru viitorul familiei lui, castiga foarte bine. Nu cred ca va pierde din calitatile sale. Pe Radoi eu l-am crescut, stiu ce poate si nu voi merge sa il vad personal", a conchis Piturca.

Romania va intalni, miercuri, de la ora 20:45, Croatia intr-o partida amicala, confruntarea dintre cele doua prime reprezentative urmand sa se desfasoare pe stadionul din Bulevardul Ghencea.