Mutu si Chivu rateaza ultimul meci de pregatire al nationalei inainte de intalnirea cu Serbia, din preliminariile CM 2010, iar selectionerul Piturca a facut o mutare de ultim moment in lot: l-a convocat pentru prima oara la nationala pe mijlocasul de 24 de ani al Sportului Studentesc, Dacian Varga.

Dupa ce anul trecut Mutu a refuzat pregatirea din Antalya pentru a fi prezent la nasterea celui de-al treilea copil al sau, Cristi Chivu vrea si el sa fie alaturi de sotia sa, care urmeaza sa nasca joi, in Italia. In plus, capitanul nationalei este odihnit de Mourinho pentru derby-ul din etapa viitoare cu AC Milan.

Adi Mutu a ajutat Fiorentina sa castige meciul cu Lazio, scor 1-0, dandu-i o pasa de gol lui Gilardino, dar la finalul partidei, jucatorul s-a plans de dureri la coapsa. "Mutu nu este apt de joc pentru meciul Romania - Croatia si nici pentru urmatoarea etapa din Italia", a fost concluzia trasa de medicii Fiorentinei.

Astfel, Piturca este nevoit sa puna la punct o strategie pentru meciul decisiv cu Serbia, din preliminariile CM din Africa de Sud, fara jucatorii-cheie ai nationalei: Mutu si Chivu.