Presedintele UEFA, Michel Platini va incerca sa stabilizeze piata transferurilor a echipelor din Liga Campionilor si Cupa UEFA, dupa ce a ramas uimit de suma imensa pe care clubul Manchester City ar fi dispus sa o ofere pentru Kaka.

Intr-o vizita la Londra, Platini a declarat, citat de AP: "Cum se poate ca cineva sa coste 150 milioane de euro? Este ridicol din toate punctele de vedere: social, fotbalistic si financiar. De aceea, noi trebuie sa facem ceva pentru transparenta si corectitudine in fotbal. Nu este bine pentru popularitatea fotbalului. In Manchester City pot lucra cu toti tinerii din Manchester. Sa-i aduca la academie si vor deveni toti ca si Kaka. Ei nu trebuie sa il cumpere pentru 150 milioane de euro pe Kaka pentru ca-l vor avea in propria academie".

Consilierii lui Platini lucreaza deja la mai multe propuneri ce vor crea o anumita echitabilitate financiara intre cluburile din Liga Campionilor si Europa League (actuala Cupa UEFA). Unele dintre idei includ prevenirea unor cluburi de a cheltui mai mult decat isi permit, limitarea cheltuielilor pentru salarii. Alta sugestie ar fi limitarea marimii unei echipe pana la 25, deoarece marile cluburi au ajuns sa aiba un efectiv de peste 40 de fotbalisti.

"Nu este o problema a Angliei, ci este una europeana si trebuie sa gasesc un sistem bun care sa ofere tuturor sansa de a castiga", a adaugat presedintele UEFA.

Platini va prezenta noile propuneri ale controlului financiar in cadrul intalnirii Consiliului de Strategie din martie. Presedintele UEFA a accentuat ideea ca asemenea propuneri vor fi aplicate doar in competitiile europene intre cluburi, nu si in meciurile din ligile nationale.