Cluburile din Premier League nu vor avea de ce sa isi faca griji cel putin pana in anul 2013, data pana la care au fost achizitionate dreputurile tv pentru nu mai putin de doua miliarde de euro, informeaza Daily Mail. Concernul Sky, detinut de Rupert Murdoch, este castigatorul unei licitatii care a presupus sume de aproape 20 de ori mai mari decat in Liga 1.

Sky a platit 1.5 miliarde de euro pentru a detine drepturile de transmisie pentru pachetele A (premium - cele mai tari meciuri), B, E si F. Pentru optiunile C si D se va organiza o alta licitatie, in cursul zilei de joi, jurnalistii britanici estimand ca acestea vor fi achizitionate pentru aproximativ 500 de milioane de euro (in prezent ele sunt detinute de Setanta Sports).

De pe urma acestei afaceri deosebite vor beneficia cluburile din Premier League, acestea fiind asigurate financiar cel putin pana in anul 2013. Sumele imense platite pentru drepturile de vizionare din Albion arata destul de clar ca prima liga engleza de fotbal este, la ora actuala, una dintre cele mai puternice din lume.

Ca o comparatie, in Liga 1 drepturile tv au fost castigate de RCS-RDS in colaborare cu Antena 1 in schimbul a 102 milioane de euro, suma considerata enorma pentru un campionat plin de stenograme cum este cel de la noi din tara.