Ionut Lupescu, directorul general al Federatiei Romane de Fotbal sustine ca, in 2012, Bucurestiul va fi gazda finalei Ligii Europei, actuala Cupa UEFA. Dosarul pentru candidatura se afla deja pe masa oficialilor UEFA, iar sansele ca balanta sa se incline in favoarea capitalei Romaniei sunt foarte mari.

"Noi am ajuns la un acord sa organizam finala in 2012, ar fi foarte bine. Ne-am inteles si cu cei din Dublin si cu cei de la UEFA, pentru ca 2012 poate sa fie un an in care Campionatul European sa fie in Ucraina si Polonia, iar finala de Europa League la Bucuresti. Sunt mai multe sanse pentru organizarea finalei in 2012. Noi am depus deja dosarul, presedintele a depus toate actele la UEFA. Acum sper ca decizia Comitetului Executiv sa fie una favorabila", a declarat Lupescu pentru agentia Mediafax.

Comitetul Executiv al UEFA se va intruni, vineri, intr-o sedinta si va anunta numele oraselor organizatoare.

Romania si-a mai depus candidatura pentru organizarea finalei Cupei UEFA din 2009, dar oficialii forului european au respins dosarul dic cauza faptului ca stadionul national nu corespundea cerintelor.