Cine urmareste zilele acestea site-urile publicatiilor sportive se va simti partas la un eveniment special: Moti se intoarce la Dinamo. Din 5 in 5 minute, lucrurile devin mai clare, mai ferme, mai pline de entuziasm. Unul dintre cei mai iubiti fii ai liniei de fund dinamoviste se va afla din retur sub comanda lui Mircea Rednic.

Un moment mai bun de atat nu se putea... Fitosul de Julio Cesar n-are decat sa ramana sau sa plece, nu mai priveste pe nimeni aspectul acesta. Poate doar pe actionarii echipei, care ii platesc brazilianului un salariu sufocant. Oricum, asta e o chestiune trecuta in secundar la ora actuala. Patronii de asta sunt patroni, sa plateasca si sa fie injurati... Ce prost e Copos!

In fine, sa nu deviem de la subiect si sa ne uitam cu mai multa atentie la cat de paguboasa este in realitate reintoarcerea lui Moti.

In primul rand, Dinamo a ratat ocazia sa incaseze niste bani frumosi pentru fotbalistul imprumutat la Siena cu optiune de cumparare definitiva. Trebuia sa incaseze putin peste jumatate de milion de euro in contul imprumutului si vreo 5 milioane daca tranzactia se ducea pana la capat. Nu s-a dus nici pana la sfert pentru ca italienii isi vor recupera inclusiv niste bani din suma platita pentru imprumut.

A doua problema tine de partia de business pe care o deschisese Radu Stefan si a inchis-o Moti. Dinamo reusise prin vanzarea lui Radu Stefan sa dea, dupa mult timp, o lovitura serioasa si profitabila inclusiv pentru partenerul de afaceri. Asta dupa multi ani de rateuri gen Zicu sau Mitea.

Astfel, intr-o perioada in care banii lichizi sunt o resursa extrem de rara amintirea lui Moti s-ar putea sa inhibe entuziasmul echipelor italiene pentru fotbalisti din Groapa.

In fine, a treia problema ar trebui sa dea un pic fiori fanilor care gandesc acum ca Rednic si-a intarit echipa pentru Liga Campionilor.

In sine, intoarcerea lui Moti nu are nimic glorios. Omul n-a reusit sa se impuna la o echipa mai mult decat modesta din Serie A. Genul de echipa pe care Dinamo si-ar dori-o poate pentru meciurile din Liga Campionilor, dar pe care sigur nu o va intalni intr-o astfel de competitie.

Deci, cum ii place domnului Netoiu sa spuna, daca unul dintre cei mai buni oameni ai tai nu face fata la echipa de pe locul 14 din Italia, motive de bucurie nu exista.

Mai mult, asemeni unui numar nesfarsit de fotbalisti romani care n-au facut fata rigorilor fotbalului adevarat, Moti a anuntat deja ca motivul plecarii de la Siena tine de atitudinea antrenorului italienilor. Pur si simplu acesta nu i-a dat sanse sa-si arate valoarea.