Mircea Sandu, presedintele FRF a sustinut, miercuri, o conferinta de presa in cadrul careia a declarat ca Bucurestiul are sanse foarte mari de a fi gazda unei finale a Ligii Europei (actuala Cupa UEFA) in 2011 sau 2012. Oficialul a anuntat miercuri si primele pe care fotbalistii nationalei le vor primi in cazul calificarii la Campionatul Mondial din 2010.

"De trei ani suntem in relatii directe cu administratia UEFA. Azi (n.r. miercuri) am semnat ultimele scrisori cu Primaria Muinicipiului Bucuresti. Am semnat scrisori si cu Autoritatea Aeroportuara si cu Agentia Nationala de Finante. In sedinta din 30 ianuarie a Comitetului Executiv al UEFA se vor desemna gazdele finalelor Ligii Campionilor si Ligii Europa pentru 2011 si 2012, iar Bucurestiul are o sansa mare de a obtine o finala din Liga Europa", a subliniat presedintele FRF, potrivit agentiei Mediafax.

Mircea Sandu a mai vorbit si despre sansele tricolorilor de a accede la un campionat mondial sau european si a anuntat si primele pe care fiecare fotbalist convocat la nationala o va primi in cazul calificarii la CM 2010: 115.000 de euro. "Ii asigur pe toti suporterii echipei nationale ca Romania va merge la un turneu final de campionat mondial sau european pana in 2012, inclusiv. Daca jucatorii nostri sunt sanatosi, sunt sigur ca vor da totul pe teren pentru a obtine biletele pentru Cupa Mondiala din Afirca de Sud", a adaugat Mircea Sandu, potrivit realitatea.net.