Portughezul Jose Peseiro nu mai este, de luni, antrenorul principal al echipei Rapid Bucuresti. Tehnicianul a anuntat ca paraseste corabia alb-visinie dupa ce nu si-a primit drepturile financiare restante. Directorul sportiv al Rapidului, Grigore Sichitiu, a declarat ca viitorul antrenor va fi numit, cel mai probabil, marti, iar cele doua alternative sunt Nicolae Manea si Marian Rada. Luni seara a avut loc primul antrenament al Rapidului care a fost condus de traducatorul lui Jose Peseiro!

"Astazi (luni) trebuia sa imi primesc banii, ceea ce nu s-a intamplat! Mi-am dat demisia si am incheiat conturile cu Rapid pentru ca nu mi-au platit drepturile financiare!. I-am aşteptat atata timp, nu am pus niste conditii de neacceptat, m-am atacat mereu, sunt satul de tot si de Copos, si de tot. M-am saturat, voi pleca din Romania si voi depune plangere la FIFA pentru ca asa este normal si civilizat", a declarat Peseiro, citat de NewsIn, dupa rezilierea contractului cu formatia de langa Podul Grant.

"In acest moment intreruperea contractului ii aprtine lui Peseiro. Pe buna dreptate, pentru ca el nu si-a primit banii. M-am inteles cu el sa nu trimita documentele catre FIFA pentru 24 de ore. S-a intors domnul Taher, cel care va avea o discutie maine (marti) cu domnul Copos. Imi e greu sa spun ce se va intampla cu Rapidul in urmatoarea perioada. Nu pot sa numesc un nou antrenor pentru ca intai trebuie sa se termine totul cu Peseiro. Nu vrem sa ajungem in instanta. Sper ca pana marti sa putem sa ii dam banii. Vrem un antrenor care a mai lucrat la Rapid si care este roman, a declarat Grigore Sichitiu, directorul sportiv al Rapidului.

Lusitanul a fost numit antrenor principal al Rapidului in data de 4 iunie 2008, tehnicianul semnand atunci o intelegere valabila pentru doua sezoane. Printre performantele portughezului in calitate de antrenor principal se numara disputarea unei finale de Cupa UEFA, in 2005, cu Sporting Lisabona.

Marti ar trebui sa fie anuntat noul antrenor principal. Marian Rada, antrenorul echipei a doua si Nicolae Manea, administratorul delegat al clubului, sunt cele doua variante ale conducerii rapidiste.