Anul 2009 va fi unul decisiv pentru ramanerea in elita sportului rege pentru trei dintre cele mai mediatizate personaje ale momentului: Roman Abramovic (patron Chelsea), Diego Maradona (antrenor Argentina) si David Beckham (fotbalist AC Milan - imprumutat de la Los Angeles Galaxy). Ramanerea lor in prim-planul fenomenului de masa numit fotbal va depinde foarte mult de ceea ce vor realiza in anul care a inceput de numai cateva zile.

Roman Abramovic si-a castigat un nume si o imagine deosebita in lume dupa ce a preluat pe Chelsea Londra, formatie pe care a reusit sa o faca sa castige titluri in Premier League. A investit sute de milioane pe Stamford Bridge (aproximativ 700 de milioane de euro), dar acum se pare ca sacul se apropie de fund chiar si pentru el. Se vorbeste tot mai mult despre faptul ca miliardarul rus se afla intr-un mare impas din punct de vedere financiar, lucru care-l face serios sa se gandeasca sa vanda clubul londonez. Roman ar putea parasi lumea sportului rege in anul 2009.

Diego Maradona a fost numit selectioner al Argentinei mai mult datorita trecutului sau deosebit in tricoul alb-albastru decat pentru cv-ul pe care-l detine in calitate de antrenor. A debutat cu o victorie impotriva Scotiei pe banca tehnica, dar preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2010 ar putea fi hotaratoare pentru viitorul apropiat al celui supranumit El Pibe D'Oro. Un eventual esec l-ar putea indeparta, cel putin pentru o perioada, de fotbalul de performanta, iar 2009 ar putea fi un fiasco pentru Butoiasul Atomic.

David Beckham a venit la AC Milan, sub forma de imprumut pentru cateva luni, pentru a ramane in forma si pentru a prinde in continuare prima reprezentativa a Angliei. In functie de ceea ce va arata, sau nu, in tricoul Diavolului Milanez se va putea observa (trebuie luat in considerare faptul ca are aproape 34 de ani) daca 2009 va fi pentru fostul star al lui Manchester United si Real Madrid ultimul la nivel inalt in fotbalul mondial.