O mai tineti minte pe veverita care facea braziliana in spotul comercial de la Carlsberg? Sau masinile Toyota care plonjau la cea mai sensibila atingere in reclamele prezentate inainte de Euro 2008, ce aveau ca tema meciurile nationalei Frantei cu Romania, Olanda si Italia? Sau pe Jackie Chan chinuindu-se sa ajunga la Olimpiada intr-o reclama la Visa? Au fost cele mai hazlii reclame din 2008, anul in care Campionatul European de fotbal si Olimpiada ne-au tinut aproape toata vara conectati in fata televizoarelor si a site-urilor de specialitate.

O serie de spoturi comerciale cu Toyota in prim-plan ce au avut in vedere partidele Frantei de la Euro 2008 cu Romania, Olanda si Italia au avut ca tema faptul ca adversarii Frantei simuleaza in careul de 16 metri. Un francez, care poarta tricoul nationalei "cocosului galic" incearca sa parcheze o Toyota langa o masina galbena, cam uzata, dar care are pe ea imprimat steagul Romaniei.Da cu spatele cu mare grija, si cand vrea sa coboare, atinge masina galbena care in acel moment plonjeaza doua locuri mai incolo. Omul se uita stupefiat si, langa el, era un politist care raporta accidentul. "Nu ai vazut ca s-a aruncat? A plonjat!", a strigat de cateva ori, revoltat, francezul, imitand jucatorii care protesteaza la deciziile arbitrului atunci cand dicteaza un penalty.

Toyota les bleus "france - roumanie"

CLIK pe link pentru a vedea si celelalte doua spoturi, cu Italia si Olanda

Meciul Germania - Polonia ce a avut loc la Euro 2008 a depasit limitele unui simplu meci de fotbal. In presa, a fost un adevarat razboi. Polonezii au inceput primii, afirmand ca "jucatorii nostri sunt mai destepti de 16 ori decat cei ai Germaniei". Pe youtube, fanii celor doua echipe au postat mai multe filmulete ironice la adresa rivalilor. Pana la urma, cine a furat masina fanilor nemti?

Nike a promovat un spot comercial dupa Euro 2008 ce ii prezenta pe jucatorii nationalei Spaniei - Puyol, Sergio Ramos, Fernando Torres, Iniesta si Xavi - intr-o ipostaza inedita. Ei isi scriau pe piept o serie de mesaje care i-au mobilizat in timpul competitiei sau care au simbolizat starea lor de spirit. Vezi in player despre ce e vorba!

Uliveto, sponsor traditional al nationalei Italiei, a realizat doua spoturi pentru EURO 2008, in functie de o decizie a antrenorului Donadoni - il convoaca sau nu pe Alessandro DelPiero? Fara sa mai astepte decizia finala, Uliveto (marca de apa minerala) a imaginat deja dialogul dintre Madre Superiora si Pinturicchio... "Scudetto?" este prima intrebare, la care DelPiero raspunde:

"S-a castigat!"

"Mondiale?" suna a doua intrebare, primind raspuns de asemenea afirmativ:

"Castigat!"

"Europenele?" este ultima intrebare si aici intervine variatia, in functie de decizia selectionerului Donadoni: "O sa vedem!", raspunde Pinturicchio, pentru cazul convocarii, sau... "O sa il vad la televizor"...

Michael Ballack este protagonistul unui spot comercial ce promoveaza ghetele de fotbal Adidas Predator. Fotbalistul este filmat la unul dintre antrenamentele lui Chelsea, exersand impreuna cu unul dintre "secunzi" loviturile libere. Ballack trebuia sa suteze mingea printr-un cerc, insa a tras prea prost, doborandu-si antrenorul.

Frank Ribery, jucatorul lui Bayern Munchen, a filmat un clip comercial pentru Nike, in care prezinta noile ghete Mercurial Vapor IVs. Pentru a prezenta intr-o maniera umoristica lansarea ghetelor, Frank a jucat rolul Panterei Roz, intrand intr-un cazino imbracat la patru ace si incaltat cu ghetele sale de fotbal, de culoare roz.

Cei de la T-Mobile au parte de o reclama amuzanta in care protagonist este baschetbalistul Yao Ming. El este sunat la telefon de Charles Barkley, care a comandat mancare chinezeasca impreuna cu Dwyane Wade. Dialogul e amuzant... "Iti place crevetele?", intreaba Ming. "Se misca si, pe de-asupra, mai are si ochi!"

Un portal web care a publicat stiri despre Olimpiada si-a realizat un spot publicitar amuzant. Intr-un birou, la munca, un angajat se crede la proba de aruncare a sulitei la Olimpiada. Colegii sai nu cred ca o va arunca, insa concurentul de ocazie nu se lasa mai prejos... Vezi mai jos ce face munca in exces!

Jackie Chan a incercat totul ca sa ajunga la Olimpiada. A jucat ping-pong, dar a rupt paleta. A vrut sa joace fotbal, dar a spart mingea. S-a apucat de gimnastica, dar a nimerit intr-un geam... A ajuns pana la urma la Beijing?

Unul dintre spoturile publicitare de la Carlsberg, realizat pentru a promova o bautura energizanta, este de-a dreptul genial! O veverita gaseste sticla, ia o gura de suc din capacul sticlei, ia o aluna si incepe sa jongleze cu ea mai ceva decat Ronaldinho!

Urechile mari, zambetul larg, personalitatea copilaroasa, dar mai ales medaliile castigate la Olimpiada de la Beijing fac din Michael Phelps o sursa buna de marketing. Dupa promo-ul serialului Anatomia lui Grey, americanul promoveaza o companie de avioane private, CitationShares. Trei spoturi scurte il prezinta pe medaliatul olimpic in ipostaze comice. In primul promo, Michael Phelps trece printr-un detector de medalii, inainte sa se imbarce in avionul privat.

CLIK pe link pentru a vedea si celelalte doua spoturi