Chelsea a fost nevoita sa traga tare aproape o ora in fata celor de la Everton pentru a scoate macar un punct pe Goodison Park. Odatat cu eliminarea capitanului lui Chelsea (minutul 36), Everton a pus presiune pe poarta lui Cech si numai jocul extraordinar al portarului ceh i-a salvat pe jucatorii lui Scolari de la un rezultat negativ- ar fi fost al 6-lea in acest sezon pentru Chelsea.

Scolari l-a preferat pe francezul Anelka in locul lui Didier Drogba, insa francezul a facut prea putine pentru Chelsea. Lampard si Ballack au fost practic inexistenti pe teren dupa eliminarea lui Terry. Ashely Cole si Joseph Yobo au trecut pe langa gol la finalul primei reprize, dar ambii portari au prins o seara mare. In ultimele 25 de minute ale partidei, Everton si-a reamintit ca are un om in plus pe teren si a inceput sa bombardeze careul oaspetilor cu centrari in speranta unei victorii. Totusi, Tony Hibbert, Joleon Lescott si Marouane Fellaini nu l-au putut invinge pe experimentatul Cech.

Chelsea a bifat al doilea egal din campionat, oferindu-le celor de la Liverpool un loc de lider in Premier League. Cu un punct in spatele lui Gerrard&co, Chelsea va sarbatori Craciunul pe a doua pozitie a clasamentului.