Catania - AS Roma 3-2 | Walter Zenga a plecat cu o tinichea din Romania, pentru a capata in Italia aura unui antrenor adevarat. Etichetat in tara ca fiind un copil mare sub papucul nevestei - in ziare se scria ca jucatorii isi dadeau coate pe la antrenamente atunci cand era sunat la telefon - si un antrenor care nu stie jocul fara doi inchizatori si cu doi atacanti, Zenga a gasit la Catania ocazia perfecta sa arate ca Liga 1 a pierdut un antrenor valoros si nu un mofturos.

La Catania, Zenga isi permite sa se certe cu jurnalistii, sa se ia de arbitri, sa isi creeze singur conflicte pe care tot el sa le dezamorseze. Tot la Catania, Zenga a cladit o echipa care a remizat cu Juventus si duminica, a invins-o pe AS Roma cu 3-2, aceasta dupa ce in minutul 56, gazdele conduceau cu 3-0. "Baietii au facut o partida extraordinara. Am primit doua goluri pe niste neatentii, dar am avut mereu mingea in posesia noastra si meritul jucatorilor mei este ca au invins o echipa ce a avut o perioada foarte buna", a spus Zenga.

Jucatori necunoscuti au ajuns vedete, cazul lui Takayuki Morimoto, autor a doua goluri in poarta lui Doni. Nu este si cazul lui Dica, recunoscut pentru faptul ca ii place sa faca doar doi pasi la stanga si doi la dreapta. La carma unei echipe care anul trecut se salva in extremis de la retrogradare, Zenga a reusit sa faca un lot care sa se lupte pentru Cupa UEFA. Patru puncte despart Catania de ultimul loc ce permite accesul in cupele europene. Pana acum, lui Zenga i-a reusit.

1-0

2-0

3-0

3-1

3-2