UEFA a anuntat lista jucatorilor de fotbal nominalizati pentru Echipa Anului 2008. Douazeci de cluburi au jucatori si arbitri propusi pentru a face parte din aceasta echipa. Castigatoarea Ligii Campionilor, Manchester United este echipa cu cei mai multi fotbalisti nominalizati: sapte, urmata de Chelsea, cu sase jucatori propusi. Castigatorii Cupei UEFA, Zenit St. Petersburg si Real Madrid au cate cinci nominalizati.

Massimo Gonnella, manager editorial uefa.com: "Pentru ca anul acesta a avut loc UEFA EURO CUP 2008, a fost mai greu decat de obicei sa alcatuim lista nominalizatilor. Credem ca alegerea fanilor va reprezenta o reflectie a celor mai buni sportivi din anul care a trecut. Anul acesta vom da sansa fanilor de a explica de ce au votat cu un anumit fotbalist sau antrenor si sa spuna ceva despre toti nominalizatii".

Fanii vor putea vota, pe site-ul oficial Uefa, jucatorii si antrenorii preferati pana pe 12 ianuarie 2009.

Aceasta este cea de-a opta editie in care uefa.com alege echipa anului. In prima editie, in 2001, Cosmin Contra, care evolua atunci la Deportivo Alaves, a fost ales in echipa anului. In 2002, Cristian Chivu, atunci la Ajax, a fost unul dintre jucatorii alesi in echipa de vis.

Sportivii nominalizati pentru Echipa Anului 2008:

Portar: Edwin van der Sar, Iker Casillas, Petr Cech, Rene Adler, Igor Akinfeev

Fundas dreapta: Jose Bosingwa, Aleksandr Anyukov, Bacary Sagna, Sergio Ramos, Maicon

Doi fundasi centrali: Jamie Carragher, Tomas Ujfalusi, Rio Ferdinand, Ricardo Carvalho, Nemanja Vidic, Carles Puyol, John Terry, Carlos Marchena, Giorgio Chiellini, Pepe

Fundas-stanga: Joan Capdevila, Philipp Lahm, Patrice Evra, Yuri Zhrikov, Giovanni van Bronckhorst

Mijlocas dreapta: Javier Zanetti, Steven Gerrard, Hamit Altintop, Cristiano Ronaldo, Bastian Schweinsteiger

Mijlocaj central: Anatoliy Tymoshchuk, Xavi Hernandez, Konstantin Zyryanov, Marcos

Senna, Mehmet Aurelio

Mijlocas central ofensiv: Frank Lampard, Michael Lampard, Andrei Arshavin, Cesc Fabregas, Luka Modric

Mijlocas stanga: Wesley Sneijder, Arjen Robben, Andres Iniesta, David Silva, Franck Ribery

Doi atacanti: Alessandro Del Piero, Fernando Torres, Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney, David Villa, Karim Benzema, Lionel Messi, Sergio Aguero, Daniel Guiza, Emmanuel Adebayor.

Antrenor: Temuri Ketsbaia, Fatih Terim, Dick Advocaat, Luis Aragones, Sir Alex Ferguson