Barcelona si Real Madrid se vor intalni in aceasta seara, de la ora 23.00 (ora Romaniei) in cea mai asteptata partida a sezonului din Primera Division. Indiferent de pozitia ocupata de cele doua formatii in clasament, El Clasico si-a respectat mereu statutul de mare derbi, orgoliile intr-o astfel de disputa depasind orice imaginatie. In fata a aproximativ 90.000 de suflete, Barca vrea victoria si desprinderea la 12 puncte de marea rivala, in timp ce Madridul vrea un succes care sa o readuca pe linia de plutire.

Sa ajungi pe Nou Camp pentru o partida cu Real Madrid este aproape imposibil, clubul catalan avand, pentru meciul din aceasta seara, nu mai putin de 98.000 de bilete revendicate de catre socios (suporterii cotizanti) si doar putin peste 3.000 scoase la vanzare.

Interesant este faptul ca Realul a debutat intr-o competitie oficiala tocmai impotriva Barcelonei, in anul 1902, catalanii impunandu-se atunci cu 3-1 intr-o partida contand pentru Cupa Regelui Spaniei.

Raul Gonzalez, unul dintre cei mai titrati jucatori ai galacticilor, are 15 goluri marcate in derbi in 33 de prezente.

Cu o capacitate de 98.772 de locuri, Nou Camp din Barcelona este unul dintre cele mai impunatoare stadioane, fiind pe locul 7 in intreaga lume.

Palmares direct:

Victorii Barcelona: 58

Victorii Real Madrid: 68

Egaluri: 30

Cea mai importanta victorie a Barcelonei pe Nou Camp: 7-2 (24 septembrie 1950)

Cea mai categorica victorie a Realului pe Nou Camp: 5-1 (27 ianuarie 1963)

Barcelona, club infiintat in anul 1899

Real Madrid, club infiintat in anul 1902

Barcelona: 60 de trofee - De 18 campioana a Spaniei, 24 Cupe ale Spaniei, 7 Supercupe ale Spaniei, Doua Ligi ale Campionilor, 3 Cupe UEFA, 4 Cupa Cupelor, Doua Supercupe ale Europei

Real Madrid: 73 de trofee - De 31 de ori campioana a Spaniei, 17 Cupe ale Spaniei, 8 Supercupe ale Spaniei, 9 Ligi ale Campionilor, Doua Cupe UEFA, Doua Cupa Cupelor, O Supercupa a Europei, 3 Cupe Intercontinentale

ECHIPE PROBABILE:

Barcelona: Victor Valdes - Abidal, Puyol, Marquez, Dani Alves - Henry, Yaya Toure, Xavi - Messi, Eto'o, Gudjohnsen

Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Cannavaro, Metzelder, Salgado - Van der Vaart, Gago, Guti - Drenthe, Raul, Higuain.

Barcelona se afla pe locul 1, cu 35 de puncte, in timp ce Real Madrid se situeaza pe 5, cu 26 de puncte.

Ultimul derby, 7 mai 2008, Real - Barcelona 4-1:

Ce va fi diseara?

Urmareste aici coregrafia impresionanta de la ultima confruntare de pe Nou Camp:

Partida memorabila: FC Barcelona - Real Madrid 5-0, Romario one man show. Comentariul este realizat, pe rand, de jurnalisti care tin cu cele doua echipe:

Barcelona - Real Madrid in imagini: